sunnuntai 29. tammikuuta 2017

NÄYTEPALA

Vuosi sitten huomasin kurkussani toispuoleista kipua. Ajattelin sen johtuvan tupakoinnista. Tai säteilevästä hammaspeikosta. Olin poltellut piippua säännöllisen epäsäännöllisesti pitkään.

Helmikuussa hammaslääkärini löysi patin kipualueelta. Nopealla aikataululla se puhkaistiin. Nestekysta. Kurkkukipu katosi. Mutta vain viikoksi.

Kesän ja alkusyksyn aikan pääsin vihdoin kahdenkin erikoislääkärin tutkittavaksi. Tähystyksissä kurkunpäähän ja äänihuuliin, sekä kaulanseudun ultraäänitutkimuksessa ei löytynyt mitään kasvaimiin viittaavaa. Viime vuoden lopulla kipukohdasta nielurisasta otettiin näytepala. Se oli puhdas. Nielurisojen molemminpuoleinen poisto kuitenkin päätettiin tehdä.

Viime torstaina, 26.1.2017, nielurisat poistettiin Etelä-Karjalan keskussairaalassa. Varoituksista huolimatta aikuisen kivulias toipuminen nielurisaleikkauksesta tuli minulle yllätyksenä. Tiedosta huolimatta.

Tätä kirjoittaessani leikkauksesta on kulunut 3 vuorokautta. Kivut ovat pahimmillaan, nielu on turvoksissa ja leikkauskohdat paksun, harmaan peitteen alla. Kitakieleke, eli uvula, on kuin löysä prinssinakki. Oikeasti on nyt pala suussa.

Sähköisellä reseptillä määrättiin Buranan lisäksi 60 kpl Panacod 500mg poretabletteja! Ne ovat kolmiokipulääkkeitä, joissa on vaikuttavana aineena parasetamolia, sekä kodeiinia. Kodeiini muuttuu elimistössä morfiiniksi. Sairaalasta tuli lisäksi mukaan 3 kpl huumeeksi luokiteltavaa opiaattinappia. Mikäli niitä ei käytä, on ne palautettava apteekkiin. Eli kovat ovat "kamat".

Parin viikon kuluttua sitten jää nähtäväksi auttoiko leikkaus. Siihen asti imeskelen jääpaloja ja syön tolkuttomasti jätskiä. Kyllästymiseen asti.

Kuvaa nielusta ja potilaasta:

https://youtu.be/oCY9x_iEkb8

LISÄYS ke. 1.2.2017
Illalla tulee kuluneeksi 6 vrk leikkauksesta. Yllätys; nielu yhtä kipeä kuin se oli pahimmillaan 3  - 4 vrk leikkauksen jälkeen. Eli olen todella tuskainen. Lisäksi unen ja ravinnon puute alkaa vaivaamaan. Odotan äkkiparanemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti