tiistai 13. kesäkuuta 2017

MODERNI PALATSIVALLANKUMOUS

Yhdysvalloissa käy kierroksilla sosiaalisen median kautta tapahtunut vaikuttaminen presidentinvaaleissa. Sisäinen ja ulkoinen. Samoin erääksi tärkeimmäksi pörssikurssien manipulointikeinoksi on arkipäiväistynyt some. Myös Euroopassa on herätty. Puhutaan suoraan hybridisodankäynnistä. Puhutaan hybridisissisodasta. Silloin kun "omat" keskustelevat valtakriittisesti.

Sosiaalinen media on kuitenkin nähty rappeutuvassa kansalaisyhteiskunnassa vastavoimana läpinäkyvyyden vähenemiselle. Sitä se on parhaimmillaan ollutkin. Kansa on toiminut faktantarkastajana.

Nyt Eliitti on yhä selvemmin alkanut nähdä virtuaalisen avaimenreiän todellisena uhkana itselleen. Kansalaisten suuntaan tuo uhka lanseerataan tasaisen kehityksen ja järjestäytyneen yhteiskunnan uhkana. Kuka sellaista uhkaa ilmoitusasiana ei pitäisi pahana? Tuo manipuloiva ilmoitus on uhka. Mikäli se pureksimatta niellään.

Suomessakin eliitti on nyt käynyt julkiseen hyökkäykseen avoimmuutta vastaan. Sosiaalisen median kansalaiskäyttö nähdään todellisena uhkana eliitille. Liekö Perussuomalaisen puolueen palatsivallankumous kirvoittanut suoraanpuheeseen.

Täysin vaille arvostustani jäänyt "kansankyykyttäjä", "eriarvoistaja" ja suomalaisen eliitin puhemies Bengt Holmström sanoo suoraan liiallisen avoimmuuden olevan pahasta. Poliitikot eivät voi huseerata villeinä ja vapaina niin kuin haluavat. Länsimaiset Rahanlainaajien hallitsemat yhteiskunnat ovat sulkeutumassa.

B. Holmströmin ajatuksia neofeodalistisesta yhteiskuntamallista:

https://yle.fi/uutiset/3-9665255

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005251445.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti