Lainsäätäjä ihmettelee jukuripäisen Suomen kansan tyhmyyttä olla nielemättä sisäisen devalvaation paistia raakana kaikkine karvoineen. Miksi kansa ei tarjottua ateriaa halua?
Kyse on oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja eriarvoisuuden kokemisesta. Vielä muutama vuosikymmen sitten kansan raivosta ei olisi tarvinnut piitata. Politiikka ei tullut käsiin. Nyt täytyy. Vai täytyykö?
Mitä näemme ja kuulemme? Antti Herlin maksaa henkilökohtaisesta 160 miljoonan osingostaan 4,7% veroa, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämiehen kuukausipalkka nousee 15.000 euroa, Eduskunnan kansliatoimikunta on tekemässä linjattoman palkankorotuksen eduskunta-avustajien palkkoihin. Syynä on, että kolmeen vuoteen palkkoja ei ole nostettu. Kansanedustajia yhteiskuntasopimus toteutuessaan ei juurikaan tulisi koskemaan. Suomen vaihtotase on jo pitkään ollut positiivinen. Suomeen virtaa enemmän rahaa kuin ulos. Silti teemme velkaa. Osinkoja tosin maksetaan nikottelematta 8 miljardia. Kansainvälisissä puolueettomissa vertailuissa Suomi sijoittuu jatkuvasti kymmenen kilpailukykyisemmän maan joukkoon. Kansalaisille huonon vientiteollisuuden kilpailukyvyn kuitenkin sanotaan olevan pääsyy Suomen lamaan. Listaa voisin jatkaa.
Samanaikaisesti pienituloisilta leikataan toimeentulosta, terveydenhuollosta ja koulutuksesta. Yli 75-vuotiailta vammaisilta viedä suhteellisesti eniten. "Sote-uudistus" on muuttunut maakuntauudistukseksi, joka kasvattaa veroja, vuokrataso ja muutkin asumiskustannukset nousevat jatkuvasti yli yleisen hintatason, eikä Suomen kalliiseen hintatasoon muutenkaan puututa. Välillisiä veroja nostetaan säännöllisesti, huolimatta hallitusohjelman päätöksestä, ettei kokonaisveroaste nouse. Lisäksi valtion omaisuuden myynnit ovat lisänneet kansalaisten kustannustaakkaa, kuten Carunan tapauksessa.
Kansakunnan moraalinen kivijalka on rapautumassa. Kyltit käsissä, ennen vaaleja luvattiin, ettei koulutuksesta leikata. Nyt leikataan. Valtiovarainministeri on jäänyt kaksi kertaa kiinni valehtelusta Eduskunnalle. Hän kuittasi ne sanomalla; sori. Nyt hän on tuomassa takaisin vastustukseen kaatuneen hallintorekisterilainsäädännön, jolla osakeomistajuus voidaan häivyttää varjoihin.
Kaiken tämän meille on junaillut vuosikymmenien saatossa promillen kymmenesosa Suomen kansasta. 500 - 1000 henkilöä. He ovat tehneet lainsäädännön, linjaukset ja täytäntöönpanon. He ovat olleet mielipidevaikuttajat. Nyt samat ihmiset syyllistävät meidät, yli 5 miljoonaa täysin epäpoliittista, vaikutusvallatonta kansalaista. Sanovat, ettemme ymmärrä missä mennään. Tasa-arvon päivänä. 19.3.2016
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti