keskiviikko 1. toukokuuta 2019

DMITRY ORLOV, TAAS

Kymmenen vuotta sitten kirjoitin ( kirjoitus alla ) edellisessä blogissani tästä vuonna 1963 entisessä Neuvostoliitossa syntyneestä insinööristä ja ohjelmistoasiantuntijasta. Hän on kuitenkin tunnettu kirjoistaan, joissa varsin analyyttisesti tutkii maailmanmahtien romahtamisia ja niiden välisiä yhtäläisyyksiä.



Kymmenen vuotta sitten kirjoittaessani hänestä, olin seurannut hänen kirjoituksiaan jo useamman vuoden ajan blogistaan ja luin myös teoksen, jolla sai nimeä. Sittemmin aktiivinen seuraaminen jäi satunnaiseksi, enkä ole lukenut hänen uusinta, 2018 julkaistua kirjaansa. Yritystä sen lukemiseksi on.

Tässä hänen bloginsa:
http://cluborlov.blogspot.com/?m=1

Joku aika sitten törmäsin Markku Siiran blogissaan julkaisemaan tekstiin Dmitry Orlovista. Kiva kooste ja esittely. Se tässä:
https://markkusiira.blogspot.com/2019/04/dmitry-orlovin-teorioita.html

Tässä 10 vuotta sitten kirjoittamani teksti:


DIMITRY ORLOV

9.3.2009


Kirjoitin aiemmassa blogissani (www.geocities.com/artobee) omia ajatuksiani Yhdysvaltojen rappeutumisesta ja romahduksesta.
Kun tänään sain luettua Dimitry Orlov’in uuden kirjan, ”Reinventing Collapse”, nousivat niskakarvani pystyyn.

Dimitry Orlov, suhteellisen tuntematon, amerikanvenäläinen kirjoittaja ja bloggari menee askeleen pitemmälle. Olen seurannut Orlovin kirjoittelua (löytyy mm. orlovclub googlelta) viiden vuoden ajan.

Uudessa kirjassaan hän vertaa Neuvostoliiton nopeaa romahdusta USA:n tämän hetkiseen tilaan erittäin terävästi. Aitiopaikalta hän saatoi tarkastella 1980-luvun lopun kehitystä silloisessa Neuvostoliitossa.
Orlov on vakuuttunut, että paluuta ei ole ja, että seuraukset ovat vakavat.
Hän sanoo mm. “US. collapse ineviatable”, tai, “collapse of US will lead to increase of threat and violance”, tai, “collapse of America will lead to worldwild rebellion”.
Kovaa tekstiä. Kirjan sloganeita.

Kerran herra Dimitry Orlovilta kysyttiin, että mitä hän voisi suositella juuri nyt niille tavallisille amerikkalaisille joilla mahdollisesti on vähän säästöjä jäljellä.
- Menkää autotalliinne jos teillä vielä sellainen on. Kaivakaa vanhat puusepäntarvikkenne ja opetelkaa uudelleen käyttämään niitä. Verkostoitukaa kättelemällä naapureitanne. Ehkäpä he osaavat jotain muuta hyödyllistä. Raha tulee katoamaan ja tulee arvottomaksi. Vain näin selviätte.


Arto Bäcklund



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti