tiistai 15. tammikuuta 2019

KOKOOMUKSEN SOTILAAT

Suomalainen, markkinafundalistinen minarkistipuolue Kokoomus marssittaa ennen vaaleja muutamia sotilaitaan ympäristöpopulistisen politiikan taistelukentille. Aseina ruskeat kielet. Ilmiö on toistuva.

Nyt kaksi kansanedustajaa puhuu, heidän sallitaan ja toivotaan puhuvan, kansallisten kaivoslakiemme uudistustarpeesta. Heidän mukaansa ei ole oikein, että Suomi valtiona ei hyödy nykyistä enempää maaperämme tyhjentämisestä. Sen sijaan he eivät puhu ympäristön lopullisen rikkomisen ja vesistöjen pilaamisen täydellisestä kieltämisestä. He menevät tässäkin opilleen uskollisina raha ja vain raha edellä.


Tämän sumutuksen ja epäsuoran vaikuttamisen paljastumisen suhteen olen optimistisempi kuin 10 vuotta sitten. Kokoomus esittää kuin nuorisoseuran talolla esitettävässä komediassa, olevansa moniarvoinen puolue, mutta se ei sitä ole.

Poliittinen ja valtarakenteiden läpinäkyvyys yhteiskunnassamme on huomattavasti vähentynyt. Aiemmin läpinäkyvää valtion hallintoa on muuttunut täysin läpinäkymättömäksi. Total block. Näin esimerkiksi hyvin tuntemalleni merenkulkuhallinnolle on käynyt. Sen tärkeimmät toiminnalliset osat kuten saaristoliikenne, jäänmurtotoiminta ja luotsaustoiminta ovat yhtiöitetyt. Niistä esimerkiksi vetoamalla lakiin asiakirjojen avoimmuudesta, ei saa mitään tietoja.
Toisin oli ennen. Sama koskee kaikkea yhtiöitettyä valtion toimintaa. Tieto on salaista kilpailullisiin syihin viitattuna. Piste.

Avoimmuuden puute, läpinäkyyvyyden väheneminen auttaa Kokoomuksen sotilaita. Se laskee kentälle savuverhon, joka lisää heidän toimintavapauttaan. Onneksi toistaiseksi suhteellisen hyvä, moderni tiedonvälitys kansalaisten välillä lisää tiedon määrää. Holtittoman kaivostoiminnan seuraukset tulevat massoille tiettäviksi. Se mitä Kokoomus on edustanut ajaessaan taloudellisista rajoituksista vapaata yhteiskuntaa Suomeen, on tullut myös pääosalle suomalaisista selväksi. Siksi nämä sotilaat ja niiden rykmentti häviää. He eivät pääse yli valtavien kuoppien ja saastuneiden vesien. Rahan ei saa saa antaa raiskata Suomea. Kaivostoiminnan seuraukset ovat LOPULLISIA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti