perjantai 4. tammikuuta 2019

KAADERIVELI ATTE KALEVA

Kaaderiveli Atte Kaleva ihmettelee kokolailla ohuesti kirjoituksessaan Uuden Suomen Puheenvuoro-osiossa sitä, että miksi yrityksiä, joiden soisi pysyvän Suomessa antamassa "vaurautta" myydään pois.

Kansanedustajaehdokkaana hän on kirjoituksen tehnyt, olettaen sen olevan osa julkisuuskuvansa luontia. Atte Kaleva epäonnistuu tässä. Kirjoitus on lapsellinen.

Lue tästä:
http://attekaleva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266799-kotimaiseen-omistajuuteen-kannustaminen?ref=karuselli


Oli pakko vastata.



Vai et tiedä. 


Atte, avauksessa mainitsemasi yrityskaupat ja monet aiemmat kaupat ovat täysin linjassa globaalin talouden lainalaisuuksien kanssa. 


Se ostaa, kenellä on rahaa ja tuotto-odotus sijoitetulle pääomalle. Mikäli haluamme toimia avoimessa maailmantaloudessa, niin kuin nyt Suomessa puhtaasti halutaan, tämä on pelin henki. 


Se, että onko protektionismille missään muodoissaan sijaa meillä, on oma keskustelunsa. Ainakin se on viriämässä muun muassa maatalouden osalta. Tosin kokolailla turhaan, sillä olemme vahvoin sopimuksin sitoutuneet avoimeen kauppaan maataloudenkin osalta. Toki kuluvana vuonna tulemme näkemään väännön maatalouden alenevien tukien osalta EU:ssa. Lisäksi selkeä Kiinan "maailmanvalloitus" yritysostoin käyttäen globalismia valtiona hyväkseen on oma tarkastelunsa.


"Kansankapitalismi", "yrityksille suotuisa yritysilmasto" ja sitoutuminen lähes varauksetta näyteikkunamaisesti kaikkeen EU:n ja maailman kauppajärjestöjen päätöksentekoon, eivät ole ratkaisuja suomalaisten yritysten, muutamia kotimarkkinoiden poikkeuksia lukuunottamatta, pysyvyyteen Suomessa. 


Tietenkin taustalla on raha ja halu nauttia "hedelmistä". Työn rahastus. Lähes kaikissa yrityskaupoissa tuo aie kerrotaan siten, että yrityskauppa mahdollistaa toiminnan "merkittävän" jatkamisen, laajentumisen ja sitä kautta pääsyn kansainvälisille markkinoille.


Atte, edustamasi puolue edustaa anarkokapitalistisen ideologian mukaista sääntöpidikkeetöntä ideologiaa. Sitä ideologiaa, joka sallii suuren kaivoskuopan kuntaan kuin kuntaan, käytännössä lähes täydellisen verovapauden suuryrityksille globaalilla "verosuunnittelulla" ja planeetan varallisuuden keskittymisen muutamalle prosentille maailman ihmisistä. 


Suomi on start-up'ien maa ja sellaisena pysyy niin kauan, kunnes nykyinen kansamme läpäisevä koulutustaso on syöty. Sitten loppuu sekin. Ja kiistämättä Sinun puolueesi on kansamme koulutustasoa ollut vähentämässä kuuluisista, "koulutuksesta ei leikata" lupauksista huolimatta. Ratkaisuksi näyttää tulevan pidikkeetön halpatyövoiman tuonti Suomeen. 


Luulen, että olet väärässä puolueessa tietämättäsi. Se, että onko muuta parempaa, on sitten toinen juttu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti