perjantai 18. tammikuuta 2019

XI JINPING

Dokumentti Kiinan nykyisestä johtajasta Xi Jinping'stä kertoo paljon ja suoraan Kiinan maailmanvaltapyrkimyksistä. Katsoin sen eilen. Suosittelen sen katsomaan niin kauan, kun vielä Yle Areenasta löytyy. On mahdollista, että jostakin "yllättävästä, mutta tietoisen huomaamattomasta syystä se nopeastikin katoaa. Kiina pystyy, jo nyt, sensuroimaan globaalisti vaikutusvallallaan yksittäisten ihmisten mielipiteitä. Missä tahansa. Tästäkin lisää dokkarissa. Katso!

http://areena.yle.fi/1-45461

Pari lisäystä dokkariin.

Vaikka dokumentissa tehtiinkin selväksi, että Kiina pyrkii maailmanherruuteen, niin siihen liittyen tulee ottaa esiin johtavan suurvallan, Yhdysvaltojen nopea rappeutuminen niin taloudellisesti, kulttuurisesti, kansanterveydellisesti ja moraalisesti. Kiinassa tämä ymmärretään ja kirsikoiden annetaan kypsyä.

Toinen käsittelemätön asia oli Venäjän suhde jatkossa Kiinaan. Se tulee olemaan hyvin ongelmallinen. Intia väkirikkaana myös on Kiinassa sen tulevaisuuden strategian myötä tarkassa tutkinnassa.

Pian 20 vuotta Kiinaa seuranneena ja siitä kirjoittaneena, voin edelleen todeta, että Kiina on seuraava maa-planeetan johtava suurvalta, joka väestörikkaana pääosin, ainakin lähivuosikymmeninä ottaa maailman haltuunsa massivisten taloudellisten ylijäämävarantojensa avulla. Siksi juuri nyt globalismi ja vapaakauppa maailman maiden välillä on Kiinalle äärimmäisen tärkeää. Tämän Xi Jingpeng mainitsee lähes puheessaan kuin puheessaan.

Kun tästä 20 vuotta sitten puhuin, ensimmäiset kerrat Yhdysvaltain degeneroitumiskehityksen nähtyäni, tuolloin vielä lähinnä globaalin talouden kontekstissa, minulle naurettiin ja vähäteltiin. Jopa väitettiin minun levittävän tietoon perustumatonta tietoa. Nyt ovat samat kasvot hiljaa.

Kehityskulun viimeisessä vaiheessa, seuraavan puolen vuosisadan jälkeen,   mikäli sinne ilman ydinsotaa päästään ( on epätodennäköistä ) on vuorossa raaka uusimperialismi, jossa muut maailman kansat ovat ali-ihmisiä dynastioiden mallien mukaisesti ja alistetaan palvelemaan Kiinaa. Samalla tapahtuu ihmisen hengen arvon uusi, sen monikerroksinen määrittely. Ne ajat ovat ihmislajille nykykatsannon mukaan julmia. Kiinalaisille jo nyt arkea.

Laitan tähän linkkejä Kiina-aiheisiin kirjoituksiini. Savitaipaleelta ympäri maailman ja loppuun linkin kiinalaisiin ajatuksiin ( aforismeihin ) joita olen koonnut linkkiin.

1.
http://karjalastakajahtaa.blogspot.com/2017/02/kiinalaiseen-maailmanvaltaan.html

2.
http://karjalastakajahtaa.blogspot.com/2018/10/bravo-kiina.html

3. Kunnanjohtaja haluaa kiinalaisia puhtaaseen ilmanalaan, pitkospuille ja vilvoittaville vesille:
http://karjalastakajahtaa.blogspot.com/2018/09/punainen-aurinko-nousee.html

4.
http://karjalastakajahtaa.blogspot.com/2014/10/qiu-xiaolongin-kuolemanjarvi.html

5. 
http://karjalastakajahtaa.blogspot.com/2018/10/paheksuntaa-ja-volvo.html

6. Pois savusumusta.
http://karjalastakajahtaa.blogspot.com/2016/12/katastrofi-on-nahtavissa-tanakin-jouluna.html

7. Kiinalaisia ajatuksia.
http://.blogspot.com/2015/01/kiinalaista.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti