maanantai 10. joulukuuta 2018

KUN VENÄJÄ KÄÄNTYY SUOMEA VASTAAN

Ensin, osin Kremlin johtama media, osin venäläisen nationalismin elähdyttämä media, kääntää venäläiset ja yleisen mielipiteen suomalaisia vastaan, sitten kääntyy kuin itsestään Venäjä valtiona Suomea vastaan.

Tästä kirjoittaa kolumnissaan ( 10.12. HS ) "Suomesta on tullut myrkkyä - Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan" Venäjää seuraava toimittaja Jarmo Mäkelä.

Vaatimattomana kuriositeettina: itsekin olen asiasta viimeisen 10 vuoden aikana kirjoitellut ja aivan viime aikoinakin täällä blogissa olematta mikään venäjäfani. Tai maksettu trolli. Sellaiseksi kun "Venäjän ymmärtäjät" helposti leimataan.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005926812.html?share=fda237f6be47cd51c42a7be592f407b4

Pidämme lähes yksioikoisesti kielteisiin äänenpainoihin syypäinä venäläisiä. Näemme vain tuhatvuotisen "vainolaishistorian" toistavan syklisen vääjäämättömästi itseään. Tai emme voi uskoa "kaksipyöräisen pahan akselin" syntyyn tilanteessa, jossa raja on käytännössä lähes auki ja miljoonia rajanylityksiä itärajallamme tapahtuu.

Mutta ei se näin mene. Venäjän mediassa käsitellyt "lapsiasiarikkomukset" huostaanottoineen, kaksoiskansalaisten syrjintä, tai yleinen "venäläisrasismi" ovat toiselta kantiltaan vain seuraus valtiojohtomme toimista, geopoliittisesta segretaatiosta, jossa paasikiviläinen tosiasioiden tunnistaminen ja tunnustaminen on unohdettu liittoutumalla länteen niin voimakkaasti, että se on saanut vääjäämättä poliittisen ja mikä vielä vaarallisempaa, sotilaspoliittisen agression luonteen. Tähän tietenkin on Venäjän reagoitava.

Mitä muutakaan kuin agressiota on amerikkalaisen sotamateriaalin varastoiminen Suomeen, amerikkalaisten hävittäjien lentely pitkin itärajaa, tai amerikkalaisten johtamat sotaharjoitukset maaperällämme? Ylipäätään Venäjän piiritys sen lähialueilla nyt Suomenkin lohkolla.

Suomi on ajanut oikealta ohi Naton liittoutumalla perustuslakiemme vastaisesti käytännössä täysin suoraan degeneroituvaan, sotaisaan Yhdysvaltoihin ja sen sotilaspoliittiseen doktriiniin, maailmanvaltaan, joka seuraavaksi on romahtamassa sisältäpäin. Olen vakuuttunut, että on valittu Suomen rauhantilan ja tasapainoisen kehityksen kannalta väärä valttikortti.

Olen lähes järkyttyneenä kuunnellut poliittisen johtomme, lähinnä J. Sipilän "katastrofihallituksen" ministereiden yhä kovenevia, sotaisia puheenvuoroja, hallituksen, joka maailmantalouden imussa "loi" 170.000 työpaikkaa hetkeksi, mutta johti Suomen avoimeen konfliktiin Venäjän kanssa. Eikä kaksilla rattailla taiteileva "wannabe-suurmiespresidenttikään" ristiriitaisilla ja toisiaan poissulkevilla lausunnoillaan luottamusta herätä. Ei ainakaan Venäjällä.

Tässä linkki Uuden Suomen Puheenvuoron keskusteluun. Yli 60 kommenttia.
http://kuolimonpaimensaaresta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265576-kun-venaja-kaantyy-suomea-vastaan#comments


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti