torstai 18. huhtikuuta 2019

EROON PERUSSUOMALAISISTA

Tänään seison vedenjakajalla. Olen puoleni suomalaisessa poliittisessa kentässä valinnut. Nyt. Julkisesti. Tai paremminkin poissulkenut yhden osan, johon milloinkaan en ole kuulunut. Perussuomalaiset.

Perussuomalaiset arvopohjaltaan on vaarallinen puolue. Se kategorisoi törkeästi ihmiset, se on äärimmäisen kulttuurinahkea, se kannattaa aseellisen voiman lisäämistä kansojen väliseen kanssakäymiseen ja se vastustaa tehokasta ympäristönsuojelua. Tästä esimerkkinä vaikkapa tuore, eilinen Sitran verouudistusesitys, jossa palkkaverotusta alennettaisiin ja ympäristöveroja lisättäisiin. Ehdotus sopi kaikille muille puolueille, jopa viralliselle, minarkistiselle Kokoomus-Keskusta-akselin johtajille.

Eurooppalaisessa poliittisessa liikehdinnässä on 30-luvun kaikuja. Populistiset äärioikeistolaiset liikkeet ovat saaneet valtaa Puolassa, Unkarissa, Itävallassa, Ruotsissa, jopa Tanskassa. Nyt suuntaus voimistuu Suomessakin.

Eurooppalainen trendi on selvä. Populistien nousu uhkaa Euroopan Unionia ja saattaa jopa sen hajoittaa. Venäjälle kehitys on sen etujen mukaista ja suhde on molemmin puolinen. Perussuomalaiset nähdäänkin Moskovassa Kremlin etujen ajajina.

Pravda ylistää Perussuomalaisten
vaalitulosta:
https://www.pravda.ru/world/1413044-finn/

Joukossa tyhmyys tiivistyy, eikä historia opeta mitään, kun sitä ei riittävästi tunneta. Toukokuun eurovaalien jälkeen eurooppalaiset populistit ovatkin löytämässä toisensa ja perustamassa oman ryhmänsä. Perussuomalaiset ovat mukana.

Vaikuttaakin siltä, että perussuomalaisten kannattajat eivät tunne lähihistoriaamme riittävästi, jolloin tietämättömyyden ohjailu ja kannattajien manipulointi on mahdollista. Perussuomalaiset ei kiistatta olekaan mikään intellektuellien puolue, ehkäpä päin vastoin. Vaikka takana kulisseissa on ollut toinenkin tohtori, ministeri Lindstömiltä avustajan toimesta potkut saanut Sakari Puisto.

Tietämättömyyden kritiikin uskallan esittää, huolimatta siitä, että jos vaikka olen itse tietämätön. Tyhmän tietämätön siitä, että polveudun suoraan alenevasti Aatamista ja Eevasta, enkä apinasta. Näin sanoo luomiskertomukseen sokeasti uskova puolueen aiempi presidenttiehdokas. Se kertoo vahvasta uskosta todistetusti hölynpölyyn. Poliittinen usko on sitten oma narratiivinsa.

Puolue kuvastaa kannattajiaan, mutta kuvan kirkastaa Johtaja.
Minimalistisella tavalla karismaattinen Perussuomalaiset rp:n puheenjohtaja Jussi Halla-aho on taitava kannattajiensa ohjailija. Väitellyt tohtoriksi, vaan ei (maisteris)jätkä kuin edeltäjänsä, joka muuten tätä kirjoittaessani ilmoitti jättävänsä politiikan. Halla-aho on mies, joka sanoo toimittajien olevan joko tyhmiä, tai mulkkuja ( SK 24.3.2017 ), mutta kuitenkin kertoo näille mulkuille kannattavansa kokoomaleirejä paperittomille. Suljettuja leirejä, joissa ihmisiä pidettäisiin vartioituina. Kuulostaako tutulta? Keskiverrolle, perussuomalaisia äänestäneelle tuskin kuulostaa tutulta. Siinä, tietämättömyydessä yli oman sukupolven, onkin Perussuomalaisten sauma. Ja tuho.

Tässä Puheenjohtajasta vuoteen 2017 asti:
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201706092200198784

Muinaiskirkkoslaavista tohtoriksi väitellyt, tarjoilijankin pätevyyden hankkinut, sivari oli koulukiusattu, alkolistiperheestä ja pornokaupan perustamista Joensuuhun suunnitellut ( Wikipedia ), on menestynyt elämässään vaikeuksista huolimatta. Ulkoisesti ainakin. Se on tietenkin arvostettavaa.  Lisäksi "rankka" tausta aviottoman lapsenkin myötä, jonka loppuvuodesta 2015 on tunnustanut, antaa tarvittavan macho-leiman miehiselle kannattajakunnalle, erityisesti juntti-redneck-osastolle. Miehiselle, niin voi sanoa, kun katsoo nyt eduskuntaan valittujen sukupuolijakaumaa.


                   Luurangot elävät.
                   Puhdasta ei saa
                   Putkonenkaan.

Olen ajatellut niin, että demokratiassa tulee antaa kaikkien kukkien kukkia. En ajattele enää niin. Erityisesti siksi, että olen saanut useita verhottuja uhkauksia, samalla nähden, että Perussuomalaisten nousu ja toimet jakavat kansaa, lisäävät poliittisia jännitteitä ja ovat osa takaperoista kehitystä Suomessa ja Euroopassa. Toivon, että Suomeen syntyy vaaralliselle populismille toimiva vastavoima. Työ alkakoon. Toiveita on, koko muun poliittisen kentän ilmoittaessa, että Perussuomalaisten arvopohja ei heille sovi. Hyvä! Olen samaa mieltä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti