lauantai 25. helmikuuta 2023

V. PUTININ KAATUMINEN TULEE YLLÄTYKSENÄ.

Jos kuuntelee V. Putinin muutaman päivän takaisen puheen keskeiset kohdat kolmeen kertaan ja jonka puheen pitoaika käy yksiin sodan aloittamispäivämäärän kanssa, voi huomata Venäjän diktaattorin puheessa  muutoksen. Erityisoperaatio on vaihtumassa sodaksi, maan talous otettiin esille ja kansan uskollisuutta hallintoaan kohtaan vakuuteltiin, mutta myös penättiin. Oligarkeista Putin löysi jo julkisesti pettureita. Ympyrä sulkeutuu.

Ennustan Kremlin nykyisen hallinnon kaatuvan yllättävästi. Vaihtoehtoja kaatumiselle on useita, mutta silti Putinin syrjäytyminen on jo laulun arvoinen; se on sävelletty, mutta sanoitus puuttuu. Venäjän Ukrainaan hyökkäystä edeltäneet helmikuun 24. päivän aamuyön tuntien tapahtumat vuonna 2022  ja muutamat päivät ennen sitä uskoakseni kertovat tulevaisuuden legendaa Stalinin inkarnaatiosta ja Kremlin kaatumisesta, mutta eivät välttämättä vielä sodan loppumisesta. Keskenään kilpailevat ryhmät, lähinnä sotaa kannattavat ja paluuta entiseen haikailevat ryhmät tulevat ottamaan yhteen, joko kulissien takana, tai aivan avoimesti ja jopa asein. Venäjällä toimii useita "yksityisarmeijoita" Wagner-sotilaiden lisäksi ja niitä parhaillaan vahvistetaan. Tosin Wagner-organisaatiota jo pyritään Kremlin suunnalta suitsimaan liiallisen poliittisen merkittävyyden vuoksi.

Ennustaessani uskon "ympyrän sulkeutuvan". Kun Venäjän tärkeimmät oligarkit kuulivat hyökkäyksestä Ukrainaan, monet vain tunteja ennen, tapahtui jotain, mikä todennäköisesti tulee vaikuttamaan historian kulkuun, jos ei suoraana, niin ainakin välillisesti: montaa heistä lyötiin puulla päähän ja he menettivät uskonsa. Oligarkien valta tule ymmärtää venäläisen yhteiskunnan taloudellisena valtana ja ymmärtää, ettei yhden miehen syrjäyttäminen riitä heitä pääsemään toivomaansa lopputulokseen. Heidän onkin ensin kukistettava muu poliittinen valta. Tämä on hidaste, aika jota parhaillaan elämme. Venäjällä ei riitä, että saadaan "hallintaan", vaan täytyy täysin eliminoida. Se kuuluu historialliseen jatkumoon. Tosin tuo jatkumo on tulossa yhden ajanjaksonsa päähän, sillä läpi historiansa Venäjällä poliittisen muutoksen takana ovat olleet tyytymättömät työläiset, sotaansa kyllästyneet sotilaat, tai kaduille lähteneet äidit ja mummot. Tänään muutosta hakee murto-osa kansasta, mutta jonka hallussa on lähes kaikki teollinen tuotanto, kauppa ja palvelut, sekä sen myötä kaikki taloudellinen valta. Toisaalta kansan suuri enemmistö seisoo Kremlin hallinnon takana, lähinnä tiedotusvälineiden vuosia jatkuneen disinformaation vuoksi.


Muutoksen lähestymisestä kertovat myös yhä useammat "vuodot", joista monet on pystytty todentamaan oikeiksi, sekä monien poliittista ja taloudellista valtaa edustavien venäläisten pakenemiset maastaan. On jopa vuodettu asiakirjoja, kuten Venäjän pyrkimyksistä kertova asiakirja, jossa kerrotaan Venäjän uudet rajat Ukrainan valtaamisen jälkeen. Sen aitoudesta on kansainvälisessä mediassa kuitenkin esitetty epäilyjä. Muutoksen prosessin keskeinen evidenssi itselleni kuitenkin on, palatakseni takaisin Putinin puheeseen, hänen pelkonsa kansallisen yhtenäisyyden menettämisestä ja joidenkin nimeltä mainitsemattomien oligarkien haukkuminen pettureiksi. "Pettureiden" pääsiäinen lähestyy. Heidän kultaiset faberge munansa ovat holveissa, mutta vieraiden maiden holveissa jäädytettyinä vuosikymmeniksi, jopa mahdollisesti lopullisesti. Nyt on noitien vuoro Venäjällä.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009417239.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti