sunnuntai 12. joulukuuta 2021

KAAMOS

Kovaääninen valitus kuuluu tuuteista. Kaamosdownarit valittavat. Huutavat valoa pimeimpään hetkeen. Luonnonlakien mukaan se hetki toistaiseksi on tiistaina 21. päivä joulukuuta. Minulla riittää kaamosdownareille myötätuntoa. Tässä ilosanomaa katteeksi.

Kaamosmasennus näyttää tulevan kuitenkin loppupeleissä rahalähtöisesti. Huolimatta kirkasvalolampuista, tai etelän katkaisuhoidoista. Kun ei ole rahaa, ostetun viinan lisäksi, masentaa. Tilanteeseen auttaa käänteinen ajattelu, siitä enemmän kysyttäessä, mutta erityisesti auttaa normitaidokas netin käsittely, mikäli ymmärtää olla vajoamatta virtuaalijouluun. Pitäkää tässä suhteessa varanne.

Otan pukinkonttiesimerkin. Kuvan älykello on erään valmistajan lippulaiva, järjestysnumerolla 4. Neljäs älykellojen sotaa käymätön sukupolvi. Sillä voi mitata verenpainetta, tehdä ekg:n ja voi sillä soittaakin, pussailla ja tanssia. Ja näkee siitä ajankin. Siinä on eSim-kortti sisäänrakennettuna, niin että nettikin on ranteessa, tyyliin standalone. 

Mutta juttu on se, että vaikka monet liikkeet nyt myyvät tämänkin kapineen osalta eioota, sen nettikirpparimyynnistä kyllä löytää. Ovh härpäkkeelle on noin 450 euroa, mutta kuvan laite lähti lähes puoleen hintaan kierrätykseen ja lähtee edelleenkin. Minultakin kysyttäessä. Kuitin kanssa. Sama koskee monia muitakin joululahjoja. Ihmiset kierrättäkää! Suuntaansa.


Toinen ehdotus on panna dokumentoidut muistot kiertämään. Ehdotuksella on kaksinainen, tai oikeastaan kolminainen vaikutus. Etsi vanha valokuva mummolasta ja ala opettelemaan photosoppailua. Siinä ei ehdi roplatessa masentumaan. Ainoastaan on tärkeää huomata oma riittämättömyys ajoissa ja ymmärtää viedä kuva ammattilaisliikkeeseen reprokuvattavaksi. Iloa tulee siitä yrittäjällekin. Sekin on relevanttia. 

Joulupaniikin lopulliseksi päihittämiseksi kehystetty kuva on syytä antaa saajalleen noin viikkoa ennen jouluaattoa. Iloaika lisääntyy. Hyvää pukkien odotusta!

P. S. Jouluterkkuja kaikille keskustalaisille puoluetovereilleni! Oma napa rules. Ihan paras aate oikeesti. Pannaan jouluhaisemaan, toki muulloinkin, niin kauan kuin tätä omaa elämää tavaraa piisaa piisaa. Planeettahan pystyy meidän kaikkien tarpeet tyydyttämään, mutta ei kaikkien ahneutta. Pois se meistä! Kepeissä mullissa emme sure ilmastonmuutosta ja biodiversiteettiä. Teemme vihreän muutoksen aina keväisin. Kun ruho vihertää sukuhaudalla.
Ihan paras filosofia. Oikeesti! Let's rock, til the end!

Kuva Petsamon Parkkinasta vuodelta 1938. Siinä näkyy lahjansaajan kotitalo.






 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti