perjantai 10. joulukuuta 2021

SUOMI OSALLISTUU USA:N PUOLUSTAMISEEN.

 Aivan hetken kuluttua, tänä monien jumalien siunattuna perjantai-päivänä, jotka jumalat kaikki toisilleen ovat epäjumalia, alkaa Valtioneuvoston tiedotustilaisuus. Pääministeri S. Marin tulee kertomaan velkataakan ikeessä, Yhdysvaltain suuntaan rämällään olevalle Suomen kansalle, kenraalien valinneen uudeksi ilmojen tappokoneeksi amerikkalaisen F-35 hävittäjän.

S. Marin myös julistaa tämän jumalten päivän Suomen tulevaisuudelle ilon päiväksi, joka turvaa Suomen tulevaisuuden ainakin siksi aikaa, kun Suomenniemellä originaalisuomalaisia vielä tallustelee väestön enemmistönä, eli pitkälle 2060-luvulle. Hän ei tule mainitsemaan sitä, että ostos maksaa 10 miljardia euroa ja asejärjestelmät koneisiin, jotka ovat tuon kansalle tarkoitetun 10 miljardin tuijotusluvun ulkopuolella, noin 1,5 miljardia euroa kylkeen. Pääministeri tuskin myöskään kertoo, että siitä kun tuo 10 miljardin katto asetettiin, on inflaatio lähtenyt kiihtymään, erityisesti Yhdysvalloissa, ollen jo yli kuuden prosentin. Onkin selvää, että tuo inflaatiokorjaus hintaan tulee, ainakin noin miljardin verran. Se kuitataan olankohautuksin. 

Linkin avaamalla voitte lukea kuinka Suomi siirtyy puolustusvoima-ajasta hyökkäysvoima-aikaan. Sitä tarkoittavat muiden muassa 200:n risteilyohjuksen hankinta, sekä muidenkin pitkänkantaman aseiden hankinnat hankittaviin hävittäjiin.

https://yle.fi/uutiset/3-12222490


Amerikkalaisen etulinjan hävittäjän hankinnalla on kolmenlaisia vaikutuksia. Sotilaspoliittisia, ulkopoliittisia, sekä sisä- ja talouspoliittisia. 

Merkittävin ja vähän keskusteltu tosia-asia on se, että Suomi osallistuu yhtenä keskeisenä osana Yhdysvaltain alueellisen koskemattomuuden puolustamiseen.    ( BTW, juuri nyt, klo 14.35, keskustalainen puolustusministeri julisti papinomaisessa saarnassaan 64:n amerikkalaisen F-35 hävittäjän valituksi suomalaisille korpikentille ja pikiteiden levennyksille amerikkalaisten hävittäjien lisäksi. ) Olemme päätöksen myötä osa nopeasti rappeutuvan, seuraavaksi romahtavan maailmanvallan puolustusjärjestelmää. Samalla suumme tukkien hyväksymme Yhdysvaltain onnettoman demokratian tilan, eriarvoisuuden, guantanamolaisen väkivaltakoneiston, poliisirikollisuuden ja jättimäiset sosiaaliset ongelmat. Valinta onkin samalla myös arvovalinta.

Venäjälle Suomi on yhä enemmän hankinnan myötä "yksi USA:n osavaltio", jolla on 1300 kilometriä yhteistä maarajaa. Hyvät suomalaiset, nyt keskimatkan ydinkärjin varustetut ohjukset ovat lukitut suomalaisiin kohteisiin. Tulemme näkemään, siitäkin huolimatta, että F-35 hävittäjät eivät ole Venäjälle ylipääsemätön ongelma, mutta risteilyohjusten myötä kuitenkin huomioitava ongelma, että ulkopoliittinen ystävyys tulee kylmenemään. Sotilaspoliittisesti kuitenkin tärkeintä on se, että ennaltaehkäisevän iskun kynnys suomalaisiin kohteisiin tulee alenemaan, huolimatta siitä, että konflikti ei edes olisi Suomessa, tai lähellä Suomea. Suomi on vihollismaa olematta vihollinen. Tämön on Venäjän ulkoministeri Lavrovkin todennut. Suomi tuhotaan riittävästi ennen kuin yksikään F-35 ehtii taivaalle. USA:n liittolaiset ovat Venäjän ja jatkossa mahdollisesti myös Kiinan vihollisia. Automaattisesti.

Ulkopoliittisesti olemme hankinnan jälkeen suomettuneita ja kontallamme Yhdysvaltojen suuntaan. Samanaikaisesti jäähtyvät ulkopoliittiset suhteemme Ruotsiin. 

Taloudellisesti hankinta on Suomen taloudellisille resursseille aivan liian suuri. Kaksinaismoralistisesti onkin sätitty kaikkien puolueiden taholta Suomen nopeaa velkaantumista ja velalla elämistä, mutta lähes 50 miljardin ( elinkaarikustannuksineen, aseineen, kehitystöineen ja päivityksineen ) uusi laina ei herätä edes keskustelua. Se lisää kansalaisten epäluottamusta poliitikoihin ja politiikkaan. Lisäksi hankinta aiheuttaa hyökkäysvoimillemme vääristymää sotavoiman kehittämisessä. Armeijan budjettiraamissa lentotuntien ja huoltojen hinnat näivettävät muuta kehitystä yksittäiseen taistelijaan asti. Noin 250 miljoonaa ei tule lähellekään riittämään F-35-arjen pyörittämisessä vuodessa. Sen muiden konetta hankkineiden maiden toteutumat selkeästi kertovat. 

Lopuksi on todettava, että uusien hävittäjien hankinta on jo nyt sotatekniikan kehittyessä jäämässä auttamattomasti vanhanaikaiseksi. Jopa Ilmasotakoulun johtaja pari päivää sitten sanoi perinteisen kaartotaisteluelementin, joka on ollut perinteisen torjuntahävittäjän keskeisin rooli, olevan jäämässä taka-alalle. Doktriinissa onkin tapahtunut muutos. Ostamme monitoimihävittäjiä. Niillä osallistumme kansainvälisiin sotiin ja rajojemme yli tehtäviin hyökkäyksiin. Tämä on suomalaisten hyvä tietää. Sitä ei ääneen kerrota.

Jokaisen sukupolven on edelleenkin sotansa saatava. Hävittäjähankinta siitä kertoo. Rauhantyöhön ei investoida. Sotaan investoidaan. Tuhosta, raunioista, kärsivistä lapsista ja naisista ei välitetä. Planeetan resurssien tuhoamisesta ei välitetä. Olemme sietämättömiä elukoita. Jokainen vihreää nappia eduskunnassa painava kansanedustaja on minulle ihmislajin vihollinen. Päätöksen hetkellä minulla on syvä häpeä olla suomalainen.

Kuvassa raunioita, lasten, naisten ja vanhusten hätää. Tuhoa. Sotakaluston hankkijat ovat idiootteja, jotka uskovat sotaa Euroopassa käytävän erillisenä ja talvisodan tapaan. He eivät piittaa ihmisten ja luonnon kärsimyksestä. Siitäkin mitä suuremmissa määrin hankinnassa on kyse. Elonkehän olemassaolosta.








2 kommenttia:

  1. Kyllä Suomi hankkii hävittäjät oman maansa puolustamiseen, kuten vuonna 1939 hannki 44 Brewster hävittäjää. Valitettavasti talvisotaan ehti ainostaan 6 hävittämään aivan sodan viimeiselle viikolle. Toivottavasti ei jälleen käy samalla tavalla F35:n kanssa, että koneet tulevat liian myöhään Venäjän aktiivisesti kiristäessä otettaan naapurimaistaan, kuten olemme viime aikoina nähneet. Hävittäjähankinta on kieltämättä kallis, mutta mikäli emme pidä huolta omasta puolustuskyvystämme itse, niin kyllä naapuri sen innokkaasti tekee, kuten Georgian, Ukrainan ja viimeisimpänä Kazakstanin esimerkit osoittavat myöskään Valko-Venäjää unohtamatta.

    Valitettavasti emme ole Kanada tai Meksiko, joiden ei tarvitse pitää kallista puolustusta naapurin imperialistisen uhan takia.

    Vihervasemmistolainen hallitus, jossa jopa kommunistit on mukana teki yksimielisen päätöksen valitessaan parhaan ja halvimman konetyypin satojen asiantuntijoiden vuosia kestäneen huolellisen arviointityön pohjalta.
    Päätöksen osalta myös puolustusvaliokunta oli yksimielinen ( mukana 4 demaria ja yksi vassari). Jopa puolustusvaliokunnan jäsen Erkki Tuomioja oli päätöksen takana, vaikka onkin tunnettu amerikkalaisvastaisuudesta.

    Mitä tulee artikkelin otsikkoon, niin kyllä ymmärrät sen itsekin, että sehän on täysi vitsi. Puolustuksessaan USA ei tarvitse meitä ja toivotaan, että mekään ei tarvita USAta, vaikka uuden vuoden puheessaan presidentti vertasi jo naapurin päämiestä Hitleriin.

    Ilmapuolustuksen osalta soveltuvan tekniikan arviointi on parasta jättää asiantuntijoille, ei Heikki Hiilamolle ei Kimmo Kiljusella tai merikapteeneille.
    Terv. Hannu Siltanen
    Puh. 040 5583535

    VastaaPoista
  2. Hannulle kiitos kommentista! Melkein asiallista dialogia.

    Ensinnäkin keskustelua maamme historian kalleimmasta hankinnasta ei tule jättää vain niin sanotuille asiantuntijoille. Sellainen vaatimus kertoo esittäjästään sen, että haluaa rajoittaa keskustelu. Osoittaa jonkin sortin arroganssia. Kansalaiskeskustelua tarvitaan. Mitä tulee minun kompetenssiini, on se kuitenkin enemmän kuin mainitsemillasi herroilla maanpuolustuskorkeakoulun käyneenä.

    Tietosi mainitsemastasi vitsistä on vähäinen. Suomi kuuluu läntisen maailman etuvartioon ja Yhdysvallat on jo Hornettien tulon jälkeen laskenut Suomelle tietyn painoarvon eurooppalaisessa sodassa. Niitä sotapelejä on pelattu. Nyt, uusien hävittäjien myötä tuo painoarvo kasvaa.

    Kolmanneksi täytyy sinulle kertoa suomalaisen sotilaspoliittisen doktriinin muutoksesta. F-35 hävittäjiä tullaan käyttämään maamme rajojen ulkopuolisissa operaatioissa ja uusilla hävittäjillä on hyökkäyskykyä. Aiemmin meillä on ollut torjuntahävittäjiä, ilman merkittävää ilmasta-maahan hyökkäyskykyä. Nyt on. US kongressi on hyväksynyt risteilyohjuskaupat tehtäviksi. Mihin tarvitsemme lähes 2000 kilometriä kantavia risteilyohjuksia? Ketä vastaan olemme hyökkäämässä.

    Samaan kategoriaan menevät Suomen fregatti-hankinnat. Ne ovat täysin liian isoja ja haavoittuvia, eivätkä kykene suuren syväyksensä (5m) vuoksi käyttämään tehokkaasti, tai lainkaan rikkonaisen saaristomme suojaa ja käyttämään saaristoamme operaatioalueena. Alukset on spekseiltään suunniteltu valtamerikäyttöön. Ne ovat osa Naton laivastoa ja tarkoitettu sujuvasti toimimaan muualla kuin suoraan Suomen puolustuksessa. Tämän olen kuulut monen upseerin suusta.

    Ukrainan ja Georgian suhteen täytyy todeta muutama asia.
    Ukrainassa koko selkkaus kärjistyi kahdesta syystä. Ukraina halusi muutamien länsivaltojen painostuksesta Krimillä jo tsaarin asioista toimineen Venäjän Sevastopolin laivastotukikohdan pois ja toinen asia oli EU:n taitamaton diplomatia luvatessaan Ukrainalle taloussopimuksia, jotka Venäjä näki etujensa vastaisina, samoin kuin nyt näkee Lännen piirittävän koko maan. Miten Yhdysvallat toimisi, Kuubaa muistellen, jos venäläistä aseistusta, sotilaita ja jopa tukikohtia olisi Meksikossa. Luulen, että reagoisi.
    Mitä tulee Georgiaan, kävin siellä paikan päällä pian 2008 elokuun sodan jälkeen. Sodan aloitti Georgia. Piste. Venäläiset etenivät moottoritietä puolentoista viikon sotimisen jälkeen taukopaikalle 25 kilometrin päähän Tbilisistä, polttelivat tupakit ja kääntyivät takaisin.
    Mitä tulee sotiin toisen maailmansodan jälkeen, on USA:n lista pitkä, verrattuna Venäjän listaan.

    Paasikiven geopoliittista realismia on ikävä. Tässä verta nenästämme uhittelemalla kaivelemme. Se ei ole varautumista mihinkään. Ilmeisesti alkaa olla aika tämänkin sukupolen sotansa saada.
    Asiat eivät ole mustavalkoisia.

    VastaaPoista