sunnuntai 18. marraskuuta 2018

KIRKON VERONKANTO-OIKEUS

Kävin tänään, 18.11., seurakuntavaalipäivänä etsimässä suppilovahveroita. Aamuisen ulkoiluni, jo suunnitteluvaiheessa, lähes pilasi tosiasia, että joudun kulkemaan Savitaipaleen seurakunnan omistaman Säkniemenlohkon läpi, kunnan tärkeimmän ex retkeily- ja virkistysalueen läpi.

Alue on vuonna 1998 Ely-keskuksen päätöksellä suojeltu luonnonsuojelualue. Tosin en ymmärrä mitä siellä suojellaan. Ellei sitten seurakunnan rahakirstujen täyttöastetta.

Menin kuitenkin. Ahdistuin. Aivan valtavasti. Tehometsätalous jyllää. Sunnuntainakin, kirkollisvaalipäivänä, motomies oli paikalla. Hakkuita tehdään laajoilla alueilla. Yksi uusi aukkokin.

Suppilovahveroita löytyi. Mutta ahdistuin valtavasti. Lähes sairaaksi. Seurakunta on satuttanut minua. Ja montaa muuta tuntemaani tolkun ihmistä. Ja ahdistukseni vain syvenee. Onko Seurakunta vastuussa?

Tekemänsä perusteella on. Pitäisikö tehdä joukkokanne? Seurakunnan toimet metsien hakkuissa aiheuttavat syvää ahdistusta monille.

Tänään päätin, että kehoitan julkisesti ihmisiä eroamaan sellaisista Kirkon seurakunnista, jotka tekevät rahaa hakkuilla, erityisesti ympäristölle herkillä alueilla ja "luonnonsuojelualueilla".

En lähde kehoittamaan eroamaan omasta uskosta, Jumalasta, vaan verotusoikeuden omaavasta seurakunnasta, sellaisesta, joka ei osaa mitoittaa toimintaansa verotuloihin.

On minulle käsittämätöntä, että verotusoikeuden mukainen tulo ei riitä, vaan tulee turvautua lyhytnäköisiin toimiin, jotka ovat ympäristö- ja yhteisövastaisia. Verotusoikeus tuleekin kyseenalaistaa.

Tarvitseeko "Sanan" julistus rahaa? Nykyisin kyllä jossain määrin. Edellyttääkö "Sanan" julistus rahaa? Ei edellytä. Tarvitaanko uusi uskonpuhdistus? Tarvitaan.

Suomesta löytyy ympäristön ja luonnon moninaiset arvot ymmärtäviä seurakuntia. Niistä en kehota eroamaan. Kehoitan eroamaan niistä seurakunnista, jotka tekevät rikollisia tekoja luonnon monimuotoisuudelle, linnuille, eläimille, muille kasveille ja mikroeliöstölle.

En usko, että Kirkon verotusoikeus päättyy lähivuosina. Tänään ahdistuksen vallassa sen päättymistä toivon. Seurakuntaan sitoutuneet voivat ja heidän tulee hoitaa infrastruktuuri. Tai olla hoitamatta. Ilman verotusoikeuttakin.

Näin bisnesseurakunnat:
Kirkon päättäjä vaatii oikeudessa Lehtisaaren asukkaille kovempia vuokrankorotuksia – ”So what”, hän kuittaa asukkaiden vaikeudet

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005903022.html?share=39cf56566b581831ab38f658e350e76f

Jokainen seurakuntalainen voi helposti ilmaista mielensä huonoista seurakuntien toimista eroamalla seurakunnasta. Olematta mikään antikristus laitan tähän linkin, jonka kautta eroprosessi käy minuutissa. Myös takaisin liittyminen on yhtä helppoa. Minä vain olen liian uskovainen ja Jumalaa pelkäävä kuuluakseni Savitaipaleen seurakuntaan.

https://eroakirkosta.fi


1 kommentti:

  1. Uskontunnustus uusiksi!
    6.4.2012 20:21 Kristiina Hyryläinen (US Puheenvuoro)

    Mikäpä sopivampi ajankohta kuin pääsiäinen heittää oma henkilökohtainen uskontunnustuksensa kehiin! Oma ja oma, kun on lainannut idean siihen Jari Tervolta. Mutta voiko lyhyemmin, selkeämmin ja viisaammin määrittää ihmisarvon ja ihmisarvoisen elämän kuin miten hän ne viime syksynä kiteytti. Siinä on sekä "raamattu" että "katekismus" kahdessa lauseessa.



    "Jos ihmiselle annetaan hänelle kuuluva arvo, lakkaa tarpeeton jumalien etsintä"

    "Ihminen elää ihmisiksi, kun hän saa sorrottomassa arjessa auttaa pieniä ja heikkoja".



    Jari, olen liittynyt "seurakuntaasi". Ei tarvita pappeja, ei kirkkoja. Vain rakkauden tekoja siinä sorrottomassa arjessa, joka tulee jokaiselle taata.

    VastaaPoista