maanantai 17. syyskuuta 2018

BRÄNDÄYS ON RIKOLLISTA. BRÄNDIT ON TEHTÄVÄ TARPEETTOMIKSI.

Brändit irtautuvat itsestään. Tuotteesta. Jalostuvat rahaksi. Brändejä ostetaan ja myydään. Tuote tulee kylkiäisenä. Brändikulttuurin performance kertoo aikamme järjettömyydestä.

"Brand", suomeksi merkki, tavaramerkki, laatu, laji, mutta myös kekäle, polttomerkki, poltinrauta, tai palava puu, tarkoittaa selkosuomeksi käännettynä rahaa. Tavallista hienompaa rahaa. Ja paljon rahaa ja valtaa. Yhä harvemmilta, yhä harvemmille.

Brändäys on siis rahan tekemistä. Se tarkoittaa rahan tekemistä mielikuvia vahvistamalla. Tai niitä heikentämällä. Tehokkaimmillaan brändäyksellä luodaan uusia mielikuvia. Mielikuvat tuotteistetaan, sidotaan tuotteeseen ja vaiheistetusti mainonnalla lisäännytetään  neitseellisesti yli maanpallon kamaran.

Brändäys ja brändit ovat vaarallisia maa-planeetalle. Äärimmäisen vaarallisia. Ne vieraannuttavat hengissä pitävästä todellisuudesta ja kuluttavat, entisestään liikaa kulutetun maa-planeetan resursseja, luomalla elämälle täysin tarpeettomia tuotteita uusiksi tarpeiksi. Ylipäätään brändäys ja brändit lisäävät turhaa ja kestämätöntä kulutusta. Jopa niin sanottu henkilöbrändäys sen tekee. Se lisää turhaa taloudellista aktiivisuutta ihmisen ympärillä. Kaikki turha, elonkehälle tarpeeton taloudellinen toiminta on järjetöntä. Brändäys on tärkeä osanen jatkuvaan kasvuun perustuvassa talousmallissa. Malli on mahdoton ja on oman lajimme tuhon tiellä jo saavuttanut kulminaatiopisteensä.

Brändäys on markkinoinin eräs tärkeä osa-alue, joka on nousemassa virtuaalitodellisuuden ja tekoälyn myötä omaksi käsitteekseen yli markkinoinin. Se on vääjäämätön seuraus globalisaation tiedonvälityksen kehittymisestä yli heimorajojen.

Ihmettelen, ettei kukaan "viisas mies" kyseenalaista brändäystä ja brändejä oman lajimme tuhon nopeuttajana. Jos olisin globaalitotalitarismin diktaattori, tai edes viisas mies, kieltäsin brändäämisen ja markkinafundalismin päätöksenteossa ylipäätään. Mutta kun en ole. Ole sinä!

Tästä eteenpäin, nyt ja aina. Minusta:
http://karjalastakajahtaa.blogspot.com/2014/10/uudet-aforismini.html?m=1





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti