tiistai 16. lokakuuta 2018

ALLEN

Ei Woody, vaan Paul Allen lähti. Lopetti hengittämästä. Kuoli. Hän ei ollut nenäsuihkeriippuvainen, eikä se henkeään ottanut, vaan lähti maatumaan uusiutuneen imusolmukesyövän vuoksi. Normikuolevainen.

Paul Allen oli kuollessaan 65 vee ja ihmislajin 44. rikkain. Dollareilla mitattuna. Rikkautta voi mitata muillakin suureilla. Vaikkapa elinpäivien lukumäärällä. Tai hyvin alhaisella lepopulssilla suhteessa tuhmiin ajatuksiin.


Kaikki tietävät Microsoftin ikonisen autotallin. Paul Allen aloitti työnteon autotallissa vuonna 1975. Hän lopetti työnteon vuonna 1983. Hän teki kunnioitettavan pitkän työuran, 8 vuotta, vaikuttaen tuon ajan USA:n työllisyyslukuihin. Partnerinsa Bill Gates, joka aloitti työnteon samassa autotallissa teki työtä hieman kauemmin.

Paul Allen ansaitsi 8 vuodessa paljon dollareita. Sekoittuessaan universumin tuntemattomaan, hänellä oli 22.000 miljoonaa dollaria.

Paul Allen teki tietämättään esityön Seppo Vuokon Maaseudun Tulevaisuudessa juuri julkaistuun blogikirjoitukseen. Ilman Gatesin autotallin kolvinhuuruisia hetkiä Seppo Vuokolla ei välttämättä olisi ollut oikeita ajatuksia kirjoitukseensa. Tai ehkä olisi ollutkin, mutta vähän myöhemmin. Siitä jo lahottajasienien vallassa oleva Steve Jobs olisi pitänyt huolen.

Tässä S. Vuokko tajuistaa:
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vieraskolumnit/artikkeli-1.315628

Kehtaan kysyä itseltäni mitä tekstistäni opin. Minä nauran. Ajattelen kylläkin maa-planeetan resurssien allokointia. Algoritmit, jos niitä tähän kohtaan on, ovat viturallaan. Olleet jo kauan.

Ajattelen myös Pentti Linkolaa tässä yhteydessä. Outoa. Häneltä kysyttiin viime viikolla, että ketä "ajattelijaa", hengittävää, tai ei-hengittävää, hän arvostaa. Ei arvostanut Sixten Korkmannia, niin kuin valtaosa suomalaisista. Ei arvostanut kuin yhtä minulle tuntematonta ja kaikkia niitä nimettömiä, jotka kertovat totuuden. Totuuden siitä, että ihmislajin tulevaisuus on juuri nyt hyvin lyhyt. Kiitosta vaan Pentti Linkola. Arvostuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti