lauantai 27. lokakuuta 2018

KIELTÄISIN MOOTTORIURHEILUN

Jos olisi valta, kieltäisin kaiken moottoriurheilun. Heti. Vaan kun ei ole valtaa, moottoriurheilu jatkuu. Viimeiseen tippaan.

Moottoriurheilu, itse en näe sitä urheiluna, on järjetöntä ja tarpeetonta Maa-planeetan nopeasti ehtyvien resurssien käyttöä.

Argumenttiini kuulen idioottien kuoron vastaavan: se on niin vähäistä vaikutuksiltaan suhteessa ylikulutukseen ja sitä paitsi uudet, moottoriurheilusta sikiävät innovaatiot tulevat meitä merkittävästi tulevaisuudessa avittamaan. Ja ovat jo auttaneetkin.  Totta, mutta silti.

Tärkein ja keskeisin vastaukseni idioottien kuorolle on se, että tässä maailman tilassa moottoriurheilu on täysin perusteetonta ja irrallaan, edes jokin sortin, Maa-planeetan tulevaisuudesta. Se antaa massoille kuvaa siitä, että kaikki on hyvin ja bensa saa palaa. Ja että sitä voi polttaa. Just for fun. Kun rajallisilla resursseilla leikitään pidikkeettä, on se hyvin epä-älyllistä.

Voisin harkita, siis harkita, säädeltyä kilpailutoimintaa vetykenno-moottoreilla. Vedyn tulisi olla tehty ja kuljetettu aurinkoenergialla. En sallisi edes akkuihin perustuvilla sähkömoottoreilla tapahtuvaa kilpailutoimintaa. Ne ovat Maa-planeetan näkökulmasta lähes yhtä ongelmallisia kuin polttomoottorit.



Sallisin e-kilpailut tietokonepohjaisilla simulaattoriratkaisuilla ylimenovaiheessa. Ne ovatkin nopeasti yleistymässä.

Näin siis nykyisen moottoriurheilun kieltäisin, nyt heti, Maa-planeetalta, jos olisin pallon diktaattori. No, en ole, mutta onneksi muun muassa "F1 sirkus" tulee jäämään pakokaasujen katkuiseen historiaan nopeammin kuin pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti