torstai 18. lokakuuta 2018

VÄÄRÄ AJATUKSENJUOKSU ZEEV STERNHELL

Zeev Sternhell heittää tämän ajatuksen:
En tunne tätä miestä, mutta meni heittämään tietoisuuteeni ajatuksen, jota olen luppoaikanani, eli jatkuvasti, viime päivinä ajatellut.

Heti kärkeen; en tässä puhu fasismista, vaikka mieleni tekisi. Sekin aika tulee. Kun puhutaan. Juuri ennen ihmislajin tuhoutumista, nätimmin sanottuna juuri ennen ihmislajin sukupuuttoa. Silloin teemme viimeisen pelastautumisrypistyksen Maailmanhallituksen ottein. Se on sitten todellista fasismia. Globaalia diktatuuria.

Puhun tässä nationalismista. Kansakuntien tietoisuuksissa sitä on kahta lajia. Molemmat hyvin lajinomaisia. On suku, on klaani, on oman maapläntin kansalaiset. Samanlaiset. Saman näköiset. Samaa kieltä puhuvat.

Sisäinen nationalismi vahvistaa ryhmää positiivisilla määreillä. Ulospäin katsova nationalismi vahvistaa itseään negatiivisilla määreillä, pääasiassa uhkilla ja uhkakuvitelmilla. Juuri nyt se sekoittuvat. Uros synnyttää urokselle.

Kun Zeev Sternhell sanoo, että nationalismia tulisi padota, ettei tulisi pahoja seurauksia, niin hän tulee esittäneeksi tyhmyytensä. Kaikki patoaminen, jokienkin, on luonnonlakien vastaista.

Pahana pidetyn nationalismin, joka sekin on lajillemme ominaista, vaikutusten muuttuminen kansalliseksi fasismiksi, on torjuttavissa vain ja ainoastaan näkemällä ja puuttumalla nationalismia nostaviin tekijöihin.

Niitä ovat koulutus, taloudellinen tasa-arvo, koulutus, taloudellinen tasa-arvo ja koulutus. Tosin nyt on myöhäistä. Ihmislaji on nopeassa tahdissa tekemässä itse itsestään loppua. Siksikin Zeev Sternhell'in teesi on tarpeeton. Historia ei ole opettanut mitään. Tulevaisuudessa ihminen ei opetuksia enää tarvitse.

P. S. Vituttaa nämä kirkonpalvelijat, kosmologit ynnä summuut yltiöoptimistit, jotka lapsellisesti yrittävät puhua toivosta ja poistaa angsteja, vaikka tietävät, että tuomiopäivä oli jo. Me emme vain sitä ihanan elämän kabreessa huomanneet.

1 kommentti:

  1. Minua vituttaa kaikki yltiöpessimistit. Sen sijaan, että edes yrittäisivät miettiä, miten yhteiskuntajärjestelmät ovat aikojen kuluessa kehittyneet ja nähdä sitä, että järjestelmiä voidaan myös päivittää, työntävät päänsä pensaaseen. Tasa-arvotalouden, demokraattisen talouden pääperiaate pienen pienessä pähkinänkuoressa (lainatus kirjoituksesta http://mhyrylainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128840-euroopan-pelastaminen-vaatii-talouden-uskonpuhdistuksen): "Normaalikieleksi käännettynä edellinen tarkoittaa periaatetta, jonka mukaan jokaisen myyjän on tarjottava myytäviään kaikille samaan hintaan. Ketään ei saa suosia eikä ketään saa syrjiä. Valtiovaltakaan ei saa säätää joillekin erityisiä taloudellisia oikeuksia. Kaikilla on oltava yhtäläinen pääsy kaikkia myytäviä tuotteita koskeviin tietoihin ja jokaisen raha on yhtä arvokasta."

    VastaaPoista