perjantai 6. maaliskuuta 2015

ENNUSTUS

En usko nykyisen kaltaisen globalisaation hyvinvoipaisuuteen. Kritiikitön globalisaatiousko on ollut virhe.

Maailman rahan määrä on noussut käsittämättömän suureksi. Samalla maailman yhteenlaskettu velkamäärä on noussut käsittämättömän suureksi.

Samanaikaisesti omistuksellinen, sosiaalinen, terveydellinen ja koulutuksellinen ihmisten välinen eriarvoisuus on saavuttanut peruuttamattoman tason. Vain syvä kriisi voi muuttaa tilannetta.

Sitten se ennustukseni.
Väitän, että 1000 vuorokauden kuluessa maailmaa koittelee historiansa suurin, ihmisen aiheuttama mullistus. Se tulee koittelemaan jokaista maailman asukasta ja valtavasti ihmisiä tulee kuolemaan mm. aliravitsemukseen nykyisen keskitetyn ruoan tuotannon ja jakelun osin romahtaessa. Kaikkein köyhimpiä mullistus tulee "armahtamaan" kuolemalla, meillä ja muualla merkittävällä hyvinvoinnin ja nykyisen kaltaisen elintason romahduksella.

Mullistus alkaa nopeasti Kiinasta, sen pankkijärjestelmän ja varjopankkijärjestelmän pettäessä infraan tehtyjen investointien tullessa maksuun, sekä asuntojen hintakuplan puhjetessa.

Isoihin sotiin mm. Euroopassa en usko. Pieniä riittää nykyiseen malliin, kunnes yleinen selvitymistaistelu ylipäätään nekin hyydyttää.

Maailma tulee ottamaan aikalisän ja kolme askelta taaksepäin. Kaikessa.

Kernaasti olen väärässä.

6.3.2015
Arto Bäcklund

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti