maanantai 8. helmikuuta 2016

NASA SAA PAPPA-TUNTURIN KUMIN HAISEMAAN

Naapurini lisäksi on nyt Yhdysvaltain avaruushallinto, NASA, povannut pikaista maailmanloppua.

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163536-nasan-tuore-tutkimus-ennustaa-tuhon-kyse-vain-vuosikymmenista

Molempia on helppo uskoa. Varsinkin, kun havainnoi erilaisten muutosten tapahtumisen nopeutumista aikayksikössä.

Maailmanloppuja on kuultu tivoliteltoissa jo satoja vuosia. Käsiä ja kortteja on katsottu. Huomioimisen arvoiseksi NASA:n esseen tekee sen tekijä. NASA on liittovaltion orgaani ja sillä säädelty tehtävä. Miten nopean maailmanlopun ennustus sopii sen tehtävänkuvaan?

Vastauksien lukumäärä löytynee kirjoittavan jalkani varpaiden lukumäärästä.

Ensimmäisenä tulee mieleeni USA:n presidentinvaalit. Haluaako demokraattivetoinen NASA varoittaa Kaheli-Trumpista?

Toinen varteenotettava motiivi on "varojenkeruu". Yhdysvalloissa on ennenkin nähty näyttäviäkin ulostuloja "tieteellisen teesi-antiteesi-synteesi" -työkalun käytöllä ainoana tavoitteena vaikuttaa liittovaltion budjettiin. USA:n sotavoimilla tämä on vakiintunut käytäntö, ns. osoitettu tekopesä-kriisipesäkerahoitus.

Kolmantena tulee mieleeni, voimakkaastikin, ensimmäisen vaihtoehdon vastakohta. Teekutsuliikettä lähellä olevat ovat saaneet rautavahvistetun saappaansa avaruushallinnon oven väliin.  Odottavat "taivaisiin tempaamistaan", vaikka sitten itse posautetun vetypommin sienipilven mukana. Kokoavat omiaan seuroihin. Näitä herroja edustaa julkisesti mm. entinen puolustusministeri Dick Cheney.

Neljäs arveluni on kuitenkin kaikkein realistisin. USA:n 50-luvulla Mohaven autiomaassa Uudesssa Meksikosssa papulautasen crashissa kiinnisaadut alienit kiristävät. It is the time!

Viidennen vaihtoehdon jätän lintulaudalle.
Kuudes ( liikavarvas ), one more for the road, viestittää, että NASA on oikeassa, puhuessaan mm. eriarvoistumisen merkityksestä maailmanlopussa ja että koko juttu ei olekaan hanurista. Siispä pappa-tunturin kumi haisemaan ja back to the road!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti