tiistai 27. kesäkuuta 2017

KONEKIVÄÄRI SARVISSA. KUKA USKOO, KUKA EI.

Jos luulin, että kaikki salaisuudet ovat paljastuneet Neuvostoliiton historista, olisin hölmö. Siitä huolimatta erikoinen ja hauska paljastus on, että Puna-armeija koulutti hirviä sotakoneiksi.

https://yle.fi/uutiset/3-9686135

Vuoria kaatavia paljastuksia, joilla olisi merkitystä, siltä suunnalta enää tuskin tulee. Kekkostakin on monesti arvuuteltu neukkujen salaiseksi agentiksi. Moneen kertaan. Eli sou?

Mitä sillä olisi vaikutusta esimerkiksi tähän perussuomalaisten kunto-ohjelmaan. Siis tähän hyppytreeniin. Tänäänhän taas yksi arvoisa kansanedustaja loikkasi takaisin sinne mistä kesäkuussa loikkasi pois. Kilpailukausi.
Tai että D. Trumpilla olisi hiuslisäke, tai että Savitaipaleen kirkkoherra ei pysty tekemään ihmettä saadakseen seurakunnan luonnonsuojelualueella kaatamat petäjät kurkottelemaan takaisin taivaita.

Äärimmäisen vaikeaa ihmetyöt olisivatkin, sillä petäjät ovat muuttuneet takapuolen hyvän käyttökokemuksen toiveena pehmotoilettipaperiksi kiinalaisille. Tai mahdollisesti mikkeliläisille. Kas kun puun tietä ei vielä kuluttaja voi seurata, eettisesti tuotetun lampaanlihan tapaan. Siksi täytyy takapuolia arvuutella.

Minullekin tehtiin paljastus, että kirkkoherra on enemmän kuin normihermostunut. Sietää olemaankin. Epäonnistunut "hakkuumiesten" paimenena. Äkkiä saattaa käydä nimittäin niin, että jalkamiehiksi pakoitettujen oravien tapaan seurakuntalaiset vaikuttavat jaloillaan tulevien vuosien seurakunnan talousarvioihin. Paljastuksen mukaan arkkipiispakin olisi koputellut sakastin ovea. Rovastia mahdollisesti paimennetaan nyt itseään. Vaan ken näitä paljastuksia uskoo?



Varmaankin yksi eniten tuumittu filosofinen kysymys on, että mitä uskoa. Ylipäätään. Ja miten sitten tehdä uskomusten perusteella valintoja.

Koko uskomisen ajatusmalli paljastusten kohdalla on turhaa. Ihminen toimii suuntaansa uskoi, tai ei. Sinne mennään mihin on paras polku ja sateenkaari päättyy.

Tässä "rosessissa" nyt minäkin olen taipunut uskomaan, että ihminenkin on laumoittuva pakoeläin ja tekee paljastusten perusteella itseään suojelevia pakoja. Pahimmoillaan kansakunta voi laumana jopa uskoa yhteen Johtajaan. Niin kuin hirvet suurimpaan sonniin.

Paljon on juttuja joihin en usko. Korpilegendaa on, että sotahirvien sarviin soviteltiin vesijäähdytteistä Maxim-konekivääriä. Enkä joka päivä 24/7 usko itseenikään.

Tänään kävin katsomassa Savitaipaleen Kaihtulassa tehtävää viidakkomaisen rantalehdon harvennushakkuuta. Motoon ei oltu ohjelmoitu pesäväistöä. Niitäkin vielä oli. Linnunpesiä. Uskottava se on. Etenkin kun näkee on the sceen. Näillä mennään. Uskomattomia juttuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti