tiistai 12. joulukuuta 2017

MENIN SITTEN SATUILEMAAN FACESSA


Sinkko Pekalle kommentoin. Satuilen.
( oli ilmeisesti myöhemmin poistanut ketjun Facesta / tottakai on oikeus, vaan ei hyvä )
Oli kirjoituksessaan sitä mieltä, että Etelä-Karjalassa ei kaikki ole kohdallaan, kun ei olla rahan imussa.

Kyllä kaikissa Etelä-Karjalan pajoissa pitäisi alkaa rakentelemaan muutaman kilon painoisia nano-satelliitteja. Vanhoja digikameroita ja Salora-matkaradioita niihin sitten sisään. Niitähän markkinoitiin "taivasyhteyksillä" aikanaan. Joihinkin kalliimpiin Cathill-knife alieneille liikelahjoiksi. Lisäksi Savitaipaleelle, kun on riittävän kaukana kaikesta, voisi yrittää kaapata Intialta (hahah ja oho, oikeesti sieltä ne ammutaan taivaalle ) näiden satelliittien kantorakettitoiminnan. Muistaakseni löytyy erilaista pommiperinnettä muutamalta Savikylän louhokselta. Luulisi onnistuvan täällä, kun kerta sielläkin. Siis Intiassa.
Näin ruokkisimme nälkäisiämme romanialaisella leivällä. Omavaraisuusjuna kun jo ajoi EU-alueelle ja maatalous jatkaa edelleen kutistumistaan kannattamattomana. Niin myös Etelä-Karjalassa.

Lisäksi kaikkien etelä-karjalaisten kuntien tulisi nyt ostaa bitcoin-futuureja. Näyttää kurssi olevan kello yhteen. Eikun velkaa tekemään kuolevalla eurolla. All-in. Tässäkin.
Näin ruokkisimme nälkäisiämme bulgarialaisella leivällä. Spekuloidaan puuroon ulkomaiset jauhot.

Mitäs vielä? Ainiin, nyt olisi ihan survival-hengessä ideaa muuttaa koko Ekarjala kontteihin asumaan ja työskentelemään. Savikylähän tässä on jo Lemin kanssa ladun avaajana. Terkka on jo menossa kontteihin ja kunnantupa seuraavaksi. Alle 5 vuoden sopparit kuulemma ovat täysin kannattamattomia, joten eikun miksei kokonaan? Mutu-tutkimusta poikkitieteellisesti perään. Aiheuttaako näppylää, ahistusta, patologista ödeemaa, yms.

Olkkolaan olisi voinut sijoittaa muutama viikko takaperin tarjotun järviprofessuurin, mutta 2milj.€ pyyntihinta taisi olla liikaa. Potti haluttiin kunnan kassaan mieluummin kuin professuuri kunnan muutaman tonnin maksuosuudella kuukautta kohti. Ei saatu kumpaakaan. Kyläpäällikkö kuuluu professuurista hetkellisesti innostuneen, mutta sehän ei riitä. BTW, 100 krt. hienompi Lauritsalan kartano on ollut pari vuotta myynnissä pyyntihintaan 540.000€ ( Oikotie ). Käykäähän rahaihmiset katsomassa.

Lopuksi voisi sanoa, että kun Pro Kuolimo kertoi Pappilanlahden 850.000 euron ruoppauksen ja 100 uuden venepaikan olevankin ekoteko ja ennallistaminen, niin eikö nyt ruoppausta voisi jatkaa ympäri Kuolimoa. Tulisi sitä julkisuutta. Ennen vararikkoa ja olettettavissa olevaa valtion interventiota. Tai pakkoliitosta Inariin tms. Lex-Kittilää odotellessa oi aikoja, oi käytäntöjä, oi viisauttamme!

No, tämä oli vaan aikuisten satua. Ja luette kuitenkin työaikana. Hyi siitä!

P. S. tekemättäkin mitään tällä vauhdilla saamme Etelä-Karjalasta, metsättömän, eroosiotuulen pieksämän, maailman suurimman lentokentän. Ilmailu edes nousuun. Uusia linjoja kuskaamaan pois ja kauas.
Tai saamme maakunnan kokoisen kaivoksen. Kaakkoisvaaran.

Ja kaiken yllä katselee Kepun poliittinen silmä. Kannatuslukujaan.
Niin ja jokunen kokomusta pers... eikun ahterisilmä. Kepua, tai jotain.

-----------------

Samperi, unohdin sadun listalta rahamiesten kloonaustoiminnan. Siinä ei ole enää teknisesti mitään epäselvää. Mm. itävaltalaisia lipizzan-hevosia jo kloonataan ja on syrjäyttämässä perinteistä jalostustoimintaa. Soroskin kuuluu olevan huonossa hapessa.

Tässä Savikylä voisi olla etulinjassa. Täällähän ei ole mitään eettistä otetta rahan ja tulevaisuutemme edessä. "Tule kloonaamaan itsesi Savikylän konttiin. Uudistu ja kirjaimellisesti uudista itsesi, keskellä ei-mitään!" Uudessa Piilaksossa, eikun Savikylän Koeputkilaaksossa.

Sotkamossa on hiihtoputki. Pidettiin hulluna. Onkin. Savitaipaleelle voisi rakentaa kylän ympäri konttausputken Peltoinlahden kylän ympäri. Exit- ja lähtöpisteistä kilpailutus. On todettu terveelliseksi liikuntamuodoksi ja evoluution hyväksi rengiksi. Muiden kädellisten suuntaan takaisin. Pidetään hulluna. Onkin.

Yritän tässä H.C. Andersenin hengessä keksiä uutta. En toki niin julmaa kuin hän. Saduissaan kun henki lähti helposti ( Grimmin sadut ).

Olisiko tässä myös metsänsä hakanneelle ( myös suojelualueelta ) Savitaipaleen seurakunnalle itsensäkloonamisen synenergian paikka. Analogia kun löytyy. Uudelle syntymälle.

Ja kun rahaa näyttää olevan, tolkuttomista investoinneista päätellen, niin ostetaan Suomenniemi Mikkeliltä ja perustetaan sinne suvakeille, alpakoille ja muillekin eteläamerikkalaisille elukoille reservaatti. Rasisteille sitten omansa Savitaipaleen eteläosiin. Tai päinvastoin. Keskivaltakuntaan sitten mamuja. Tulisi tulista elinvoimaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti