perjantai 6. joulukuuta 2013

HYVÄÄ KANSALLISPÄIVÄÄ

Minulle Itsenäisyyspäivä on muuttunut Kansallispäiväksi. Muistelen itsenäisyyttä, joka valtiopetoksella perustuslain vastaisesti annettiin pois. Vuoden 2011 laittomat perustuslain muutokset takaavat sen, ettei itsenäistä Suomea enää ole. Se käy selväksi lukemalla perustuslain 1§, 94§ ja 95§.

Itsenäisen valtion tulee täyttää tietyt vaatimukset voidakseen tulla hyväksytyksi itsenäisten valtioiden joukkoon. Lista on pitkä.

Yksi tärkeimpiä on oma, ylittämätön ja suvereeni lainsäädäntövalta. Sitä ei meillä ole. Se on annettu pois. Tämä näkyy EU:n Suomi-alueella kaikkialla, kaikessa ja kansalaisen jokapäiväisessa arjessa.

Ylikansallisen lainsäädännön toimin mm. oma keskuspankkisäätelymme on hävitetty ja siten Suomi ei voi laajemminkaan vaikuttaa ihmisten arkeen Suomessa sopivalla talouspolitiikalla, vaan joustot haetaan ajamalla työmarkkinamme kilpailukykyisyyden tilaan köyhdyttämällä maamme kehitysmaatasolle. Maaseutu tullaan ( on jo voimakkaasti aloitettu ) autioittamaan ns. rakennemuutoksen avulla, jonka sisällä taloudellinen eriarvoisuus, kuntaliitokset, diktatuuriset vastuukunnat ja sote-uudistus ovat eu-uskovaisten uusliberalistien työkaluja.

Ajattelen myös autonomian ajan historiaa, joka sekin kaikessa sorrossaan oli jopa vähemmän kahlitsevaa kuin nykyinen olomme.
Eikä varmaankaan Yhdysvaltojen osavaltioita voi sanoa itsenäisiksi valtioiksi, vaikka niillä on enemmän poliittista ja taloudellista liikkumavaraa kuin Suomella.

Hyvää Kansallispäivää!
En sytytä kynttilää. Poltan päreen ja kuuntelen sodissa kaatuneiden vaikerrusta haudoissaan.

Arto Bäcklund
6.12.2013

P.S. Lähes heti kirjoitettuani yllä olevan tekstin, huomasin oman kunnan kansanedustajan R. Tossavaisen kirjoittaneen hyvin samankaltaisen tekstin. Koska uskon, että kirjoitukset on tehty toisistamme tietämättä, jätän tänne omani.

Sama









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti