lauantai 21. kesäkuuta 2014

AAMULLA JUHANNUKSENA SATAA

Kirjoitan tätä Juhannuspäivänä vuoteessa. Kello on 0645. Sataa. Kävi ajatus Bilteman telttakankaiden vedenpitävyydessä.

Aamun uutistarjonta käyty läpi.
Kolme ihmistä menehtynyt Juhannuspäivän aamuun mennessä. Alta normin. Uutinen? Suomalaisia sotilaita tulitettu Keski-Afrikan tasavallassa. Suomi-poika ei ampunut Valmetilla takaisin. Putinilla tankkikauppa auki Itä-Ukrainassa, pyhistä huolimatta. Obama varoittelee huonosta kauppatavasta, siitäkin huolimatta, että amerikkalaiset itse lentelevät Super Horneteilla Irakissa.
Ja kauppa auki sielläkin. Kauppasotaa pukkaa.

Vaikka aiemmin lupasin enää olla puuttumatta pääministerin valintaan ja outoon valintatapaan, perun sanani. Ainakin PM:in toimien osalta.

Herra Harri Kiiskinen kirjoittaa Usarin Puheenvuorossa Alexander Stubb'in erikoisesta oikeudenmukaisuuskäsityksestä. Stubb sanoo, Kiiskisen mukaan, olevan oikeus ja kohtuus, että ahkeruudesta annetaan tunnustus ja palkkio. Samalla Kiiskinen muistuttaa 10% maailman väestöstä omistavan 90% kaikesta. Ihan tästä en yhteyttä suoraan huomannut Stubb'in oikeuskäsityksiin, mutta sinällään huomio on niin maantosi. Mihin on hausjärveläisen Kiiskisen mukaan unohtunut ahkera 10v. afrikkalainen tyttö, joka tonkii kaatopaikalla 15 tuntia vuorokaudessa ansaitakseen leipäpalan? Parempi, kun käytte  "siellä" lukemassa Kiiskisen pläjäyksen itse. Peukutan. Sillä on joskus ihan sanottavaakin.

Gallialaiset voittivat eilen naapurinsa #ylemmfutis ja nousivat mitalliehdokkaiksi. Tuli peli katsottua ja saan silti sanoa, että Saksa voittaa mestaruuden. Maginot-linja ei tule vieläkään kestämään.

Niin ja lopuksi ihan veret seisauttava uutishuomio aamulta. Ex-meppi Eija-Riitta Korholalla on nyt Twitterissä takaisin-luontoon-sykli päällä. Katuuko se jotain? Alitajuisesti?

Huusholli on vielä hiljainen. Kahvinkeittoon vai ei. Koirankusetus on seuraava aamutoimi, mutta olen ulkoistanut sen vaimolle ilman yyteetä.

Tällaista kevyttä p----aa suollan luettuani suositun kirjailijanalun huippusuosittua Pisara-blogia. Vai olisiko se kuitenkin taiteellinen nettipäiväkirja. Kirjoittaja asuu Baijerissa.

Minultakin nettipäiväkirjaa;
paras kalakaverini sai Kuolimosta eilen ison hauen. Vaaka loppui 15 kiloon. En ollut mukana, enkä saanut huonosta kuvasta kiksejä. Ja toinen toveri perhotti 12,5 kg lohen Tenolta. On siellä jo toista viikkoa ollut kuntosoutamassa arktisissa oloissa. Nyt sai särvintä muulta kuin Tapiolan kaupalta Utsjoelta. Kuntoiluharrastuksetkin maksavat.



En mene enää kömölleni. Tuuppaa tulemaan aamun toisessa unisessiossa seksiunia. Siis jos oikeasti nukahtaa. Aamustondis ei liene sopivaa ikäiselleni ja saattaa aiheuttaa suuriakin komplikaatioita. 



Päivä pitenee nyt, mutta aika lyhenee. Juoksee loppukirillä. Juhannuskin ihan alvariinsa, Joulusta puhumattakaan. Yle uutisoi tänään akan nalkuttamisen lyhentävän miehen elinikää huomattavasti. Tätä tutkimusta tehdään monissa huusholleissa. Raportoin paljonko lyhensi.

Kahvin keittoon.
Kello on nyt 0715.

La. 21.2014
Bäcklund

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti