tiistai 17. kesäkuuta 2014

EI VIISAUS MISSÄÄN ASU

Ei viisaus missään asu. Jos asuisi jossain, olisin nähnyt. Sen verran olen kiertänyt. Ja jos viisauksia olisi useita, sitä vähemmän niiden olemassaoloon uskoisin. Olisi varmemmin tullut vastaan. Naapuri kyllä sanoi, että viisaita on tätä nykyä niin perkeleesti. Mistä se sen tiesi? Ihmisiä ne vaan ovat ja ihan viimeisenä viisaus ihmisissä voisi asua. Tuskin tulisivat toimeen matojen ja tyhmyyden kanssa.

Vaikka panee se kyllä ajattelemaan, kun niistä viisaista on niinkin paljon kirjoitettu. Raamatussakin puhutaan viisaista tietäjistä. Jos viisaus olisi niissä asunut, niin tällä kulmalla ei olisi sitten niitä ollut lainkaan. Eikä muuten ole vieläkään. Eli en usko.
No, hyvin on toimeen tultu tähän asti ilmankin. Ja näyttää siltä, että ilman viisautta jatkossakin selvitään. Pääkaupungissa näinä aikoina paljon viisaudesta puhutaan, mutta se höpötys lienee sitä urbaanilegendaa. Eli en usko vieläkään.



Pitänee kysyä akalta, kun alvariinsa huutelee alakerrasta, että ”ootko ihan viisas kun aina sitä konettas naputtelet”. Sillä voi olla parempaa tietoa. Joskus harvoin kyllä onkin. Sen kuitenkin olen jo aikoja sitten päättänyt, että etsimään en lähde. Viisautta. Kun kuitenkaan en löydä. Ei se missään asu, se viisaus.

Vai asuuko kuitenkin?

17.6.2014
ABä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti