torstai 21. toukokuuta 2015

3d SIPILÄ



Tilastonikkaroinnilla Suomi kuntoon?Miltä kuulostaa eläkesijoitusten ( 175 miljardia ) laskeminen todellisena reservinä Suomen velkaantumisasteeseen suhteessa bkt:hen? Tätähän komissio moitteissaan rivien välistä ehdottaa.
Ja hups, case closed.


Vaara pyörii Suomi-neidon sädekehän radalla. IMF ja EU vaativat Kreikan olemassa oleviin eläkkeisiin 2 miljardin leikkauksia ja tuleviin eläkkeisiin "tiukennuksia". Kohta myös Suomessa?


Kun kirurgin sahalla leikataan jalka poikki, on jalkapuoli lopun ikäänsä, ja jos tehdään 3d-rakenneuudistus, saadaan säästöjä aikaan, sillä autenttisen näköisellä tekokädellä ei voi kaivella ropoja taskusta.


Vakavasti ottaen, minusta tuntuu, ettei insinööri Sipilä ymmärrä lainkaan euroalueen systeemivikaa; Saksan bkt:n jättiläismäinen ylijäämä on aina Elon laskuopin mukaan muiden euroa kansantalouksissaan käyttävien alijäämä. Se on korvattava joko lainoituksella, euroalueen keskinäisin tasaussopimuksin, tai yksittäisten kansakuntien talouksien leikkauksin ja "rakenneuudistuksin". Suomessa on nyt ilman suuremman kokonaisuuden hahmottamista valittu yksisilmäisesti amputaatiolinja.


Mikäli euroalueen keskinäinen balanssi säilyy nykyisen kaltaisena, ei tuo viimeinenkään vaihtoehto ole ratkaisu. Vaikka Smolnassa sovittaisiin ihan mitä tahansa. Päinvastoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti