perjantai 20. tammikuuta 2017

MYYRÄ

En uskonut enää suoranaisesti kirjoittavani Keskustapuolueen liikennekaarisuunnitelmaan liittyvästä väyläyhtiöhankkeesta. On kuitenkin tartuttava kynään. Pelkään J. Sipilän toimien Suomen maaseudun luonnon pelastamiseksi vesittyvän oleellisilta osiltaan. Eihän tässä niin pitänyt käydä.

Keskustelin tänään keskustalaisen edustajan kanssa. Oli järkyttynyt. Omien sanojensa mukaan. Miten käy kannatuslukujen, jotka perinteisesti ovat Keskustapuolueelle tärkein toiminnan motivaattori. Hänen valvoneesta suustaan kuulin myös kaksi mielenkiintoista yksityiskohtaa: Ministeri A. Berner ei ole edes hetken wannabee-kepulainen, vaan myyrä, joka toteuttaa salaliittomaista, äärioikeistolaista, uusliberalistista politiikkaa pyrkien samalla tuhoamaan Keskustapuolueen sisältä päin. Keskustelumme loppupuolella edustaja ihmetteli Keskustapuolueen muutoksen nopeutta keskustalaisissa arvoissa. Alkiolainen, köyhät ja sorretut politiikan keskiössä pitänyt politiikka on kadonnut kansallisarkiston vähäpäästöiseen nieluun. Lohduttelin edustajaa kauniilla ja kannustavilla sanoilla.

Tätä kirjoittaessani olen kallistumassa samalle kannalle, ELLEI sitten tämäkin eilinen politiikan episodi ole osa nerokkaan J. Sipilän insinööriplaania Suomen luonnon pelastamiseksi tyhjentämällä maaseutu ja luopumalla tosiasiallisesti loputtoman kasvun politiikasta. Osviittaa tähän A. Bernerin rooliin palkattuna myyränä antaa edustaja A. Kaikkosen slow hand. Se ei nousut puoletoverin puolesta tänä aamuna. Linkkiin:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/212735-outo-hetki-ylen-aamu-tvssa-edes-keskustan-kaikkonen-ei-nostanut-katta-bernerin

Toinen merkittävä indikaatio on tietoisen omakuvamanipulaation levittäminen reikäisestä venäläisestä tiestä. Kuva, joka löytyy tutkivalle journalistille minuutissa kansainvälisestä kuvapankista oli tarkoitettukin löydettäväksi nopeasti. Kuvan julkaisussa tehtiinkin ensiarvion mukaan virhe: kansalaisia aliarvioitiin. Ehkä niin olikin, mutta syvät montut pikitiessä pitävät Keskustapuolueen julkisuuden keskiössä, mikä tietenkin on ymmärretty puoluetoimistossa. Julkisuus kuin julkisuus. Se on aina kotiin päin. Siitä on hyvä jatkaa. Ja tiedän, että keskustaväki ei lannistu, eikä J. Sipilä poikkea suunnitelmastaan suomalaisen maaseudun luonnon pelastamiseksi.



Lisäys ti. 24.1.2017
Kreikkalainen temppu.
Jan Hurri tuo ( IS. 24.1. ) uuden, todennäköisen näkökulman väyläyhtiökeskusteluun;
Ratkaisulla olisi pystytty raivaamaan EU-lainasäännöksiin lisää tilaa mm. mittavien asehankintojen rahoitukseen.

Näkökulma: Bernerin väyläyhtiö ei riitä kreikkalaiseen tilastotemppuun 

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005054796.html?utm_source=kopioi+leikep%C3%B6yd%C3%A4lle&utm_campaign=kopioi+leikep%C3%B6yd%C3%A4lle-share&utm_medium=social&utm_content=android.iltasanomat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti