lauantai 8. heinäkuuta 2017

PÖKSÄNLAHDEN TUHO

Käydessäni kanslianeuvoksella ( https://youtu.be/NsLUR5Q8rOg ) kylässä, poikkesin kotimatkalla äimistelemässä omaisuuden holtitonta hoitoa.

Kuolimon länsirannalla, muutaman kilometrin päässä Savitaipaleen keskustaajamasta, sijaitsee kunnan omistama, rappiolle ajettu leirikeskus. Se siirtyi vuonna 2005 Lappeenrannan kaupungilta Savitaipaleen kunnan omistukseen.

Aika ei ole Pöksänlahdella pysähtynyt itsestään. Rakennukset rahanarvoisine irtaimistoineen on tietoisesti jätetty valvomatta ja huoltamatta. Tai sitten on tehty virkavirhe omaisuuden hoito laiminlyöden. Virkavirhe on kyseessä silloinkin, jos Pöksänlahden kiinteistöt on jätetty omilleen ja hoitamatta tarkoitushakuisesti. Oikeastaan aina on tuomittavaa, kun arvokas omaisuus on jätetty omaan nojaansa.

Jälkimmäiseen lopputulemaan voi helposti päätyä, mikäli tuntee viimeisen vuosikymmenen suunnitelmat alueen käytöstä. On ollut suuria suunnitelmia, kaavasotkuja valituksineen ja jopa alueen, sittemmin peruuntunut, myynti grynderille.

Onkin oikeutettua harkita valituksen ja jopa tutkinnan tekoa syistä, jotka ovat johtaneet laiminlyönteihin. Ja jotka edelleen veronmaksajien rahoin jatkuvat. Ovatko ne olleet tahallisia ja harkittuja, vai tahattomia ja ammattitaidottomuuteen liittyviä. Syyntakeisuutta ei sekään poista.

Kävin eilen, 7.7. kuvaamassa heikkolaatuisen klipin Pöksänlahdelta. Kuvaavasti vain Kuolimon selän suunnalta puhaltava tuuli ulisten pieksee hylättyjä nurkkia.
Klippi:
https://youtu.be/bkLiWfms5DE

Tässä myös linkki Makkerin blogiin vuodelta 2016:
http://maurikin.blogspot.fi/2016/07/rappiollako-on-hyva-olla-poksanlahden.html?m=1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti