maanantai 27. marraskuuta 2017

METSÄSTYSNÖRTIT

Kirjoitin eilen seuraavan postauksen Facebookiin. Laitan tännekin. Alkaa metsästyksen kehitys Suomessa tuntua naurettavalta ja väärään suuntaan kulkevalta.

-----------

VÄITTÄMÄ:
Jos olisin se jutun klassinen diktaattori, kieltäisin Suomessa metsästyksessä huippuunsa viritetetyt tekniset välineet, koiratutkat, luolatutkat yms.
Myös kieltäisin konevoimalla liikkumisen metsästysalueella ja ruutiaseet. 

Samoin kieltäisin konevoimalla liikkumisen kalastuksessa, sekä elektroniset apuvälineet ja nylon-verkot. Samalla lopettaisin feodaalisen, manttaaliin perustuvan vesialueiden omistusjärjestelmän.

--------------

Suomalainen metsästäjä on menettämässä oikean metsästystaitonsa ja -vaistonsa ja muuttumassa jalattomaksi ja kädettömäksi metsästysnörtiksi. Jousimetsästyksen osittainen vapauttaminen on askel oikeaan suuntaan. Pieni.

Voin kuvitella minkä boostin mm. turismille, luonnolle, kansanterveydelle ja monelle muulle hyvälle modernin tekniikan kieltäminen erästyksessä aiheuttaisi. Suomi olisi uniikki. Sinä olisi kikyä.

Tiedän, että ajatukseni on suurimmalle osalle täysin mahdoton. Omille "riistan perässä autoileville ystävillenikin" erityisesti. Mutta mitäpä siitä.
Vasta-argumentointia tulee mm. kasvavien riistakantojen haittojen vuoksi, mutta tiedämme ylisuurten kantojen aina saavuttavan rajansa, edellyttäen myös petokantojen tasapainoa. Sama pätee pitkälti kalakantojen suhteen. Ihminen on  omilla toimillaan ns. "kehityksen" nimissä villien eläinkantojen suhteet vääristänyt. Ihmisen ne tulee korjatakin.

Väittämäni suuntaan ei tulla menemään, vaan kehitys tulee olemaan päinvastainen.

Lähivuosikymmeninä alueilla, missä on peitteistä maastoa ( metsää ) jäljellä,  riista, hirvet, peurat, kanalinnut ja muukin, tullaan siruttamaan tehokkaasti"metsästyksen" helpottamiseksi 4. sukupolven sateliittipaikannuksella. Niin kuin ihmisetkin. Noin 250 seuraavan vuoden kuluessa Suomessa "metsästys" tulee pikku hiljaa muuttumaan täyskaupalliseksi tarhaukseksi kalanviljelyn tapaan. Riistalihaa pystyy ostamaan silloin vain hyvin pieni eliitti ja tuskin edes Suomessa.

En syytä "metsästyksen" nykytilasta lava-autossa istuvia "metsästäjiä", jotka nauttivat niissä eväitään, kertovat hurjia metsästysjuttuja  ja seuraavat riistan kulkua näytöiltään. Mutta tunnen myötähäpeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti