tiistai 27. toukokuuta 2014

T.T. PAASIKIVEN LINJOILLA

Tapio Tuomisto kirjoittaa tänään, ( ES 27.5.14 ), mielestäni osuvan kirjoituksen rajanpinnan asukkaan ajatuksista suurvaltapolitiikan puristuksissa. Kirjoitus alla skannattuna.


                                          Ukrainan Harkovissa valmistettu Antonov AN-26





Ilman salaliittoteorioita heitän tässä kysymyksen mystisestä tietoliikennettä Kaakkois-Suomessa vaivanneesta ongelmasta, joka esti soittamisen lähes kaikkien operaattoreiden liittymiin ja liittymistä. Lisäksi tietoliikenneyhteydet paljolti olivat poikki. Oudoksi asian tekee se, ettei yli vuorokauden kestäneistä katkoksista tehty asiakkaille mitään ilmoitusta ja muutenkin tietoa viasta tihkui hitaasti.

Pääsin keskustelemaan ongelmasta tuttavani kanssa, joka erään operaattorin keskijohdossa on ollut vikaa paikallistamassa. On ilmennyt samanlaisia "salaisia" kysymyksiä, joista ei tiedoteta, samoin kuin viimeisestä Hornetin illalla 20.5. tapahtuneessa tunnistuslennossa, jossa rikottiin äänivalli Etelä-Suomen yllä. On pähkäilty, että onko syynä laite- vai ohjelmistovika. Syytä ei vieläkään, mitä ilmeisimmin, ole täysin löydetty ja ongelma on ohitettu varareitityksen kautta. Onko mahdollista, että tietoliikenneongelmat liittyvät mahdollisesti tahallisiin ilmatilanloukkauksiin ja sitä kautta nato-keskusteluun johon Tuomistokin viittaa.

Minä uskon "näpäytysteoriaan", huolimatta siitä, että Kremlissä ollaan takuuvarmasti tietoisia asioiden oikeasta nato-tilanteesta Suomessa kaikkine taustoineen. Kaikesta huolimatta mediavaikuttaminen, ja muukin, on alkanut pääasiallisena tarkoituksena padota ja hillitä Suomessa kiihkeänä ja reaalipolitiikasta irrallaan  käyvää keskustelua. Esimerkkinä tästä Venäjän mediassa totuutena esitettävä amerikkalaisen Nick Rozoff'in artikkeli, jossa hän väittää Suomen jo tosiasiallisesti sitoutuneen Natoon salaisella isäntämaasopimuksella aina 5. artiklaa myöden. Tätä tarjoillaan Venäjällä mm. Russia Today'n toimesta "totuutena".

Tähän lopuksi eräs Tuomiston aiheeseen sopiva kommentti: "...joo, vaikka Stalin oli öykkäri, Paasikivi totesi, että Stalin oli oikeassa sanoessaan, että maantieteelle me emme voi mitään, ettekä voi tekään."

27.5.2014
Arto Bäcklund

28.5.2014
P.S. Eilen Rajavartiolaitoksen jutussa mainittuja ilmatilanloukkauksia tutkinut tutkinnanjohtaja tuli ulos julkisuuteen "änkyttämällä", että kansio suljetaan, ja että tapahtumat olivat vahinkoja. Hävetti ja nauratti kuunnella.

Niin tai näin, mutta olisin toivonut, että kyseinen herra olisi lukenut ilmoituksensa hieman sujuvammin ja vakuuttavammin. Iso kysymysmerkki jäi ilmaan. Sen verran epävarma ja kevyt lausunto oli.

On tietenkin uus-suomettumisen nimissä kaikille osapuolille helpompaa lakaista mokomat tapahtumat maton alle. Mitään vahinkoahan ei tapahtunut, muutaman litran lisääntyneen kerosiinikulutuksen lisäksi, puolin ja toisin.
Asian sulkemiseen liittyy tietenkin myös valtiojohdon päätös olla ärsyttämättä venäläisiä enempää kuin mitä EU:n vuoksi jo joudutaan tekemään.

Sama



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti