keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

KYNNÖSPUUPELLOT JA METSÄSTYS

Haluan rauhoitella kaikkia metsästysvastaisia.
Metsästys Suomessa vähenee nopeasti. Ja pääosin monien metsästäjien omien toimien seurauksena. "Luonnonmenetelmin". Asiaan on 3 pääasiallista syytä.

Aseiden hankkiminen on tehty vaikeaksi. Myös metsästysaseiden. Aseiden menetys on tehty helpoksi. Viranomaisen harkintavalta on suuri. Nykyisin metsästysaseet voi menettää ilman, että menetykseen johtaneilla teoilla on mitään tekemistä aseiden kanssa. Toistuvat liikennerikkomukset rattijuoppoudella riittävät. Tai äänekäs avioero. Etenkin jos naama ei lupapoliisia miellytä.

Toinen metsästystä näivettävä tekijä on suljetut metsästysseurat. Ne ukkoutuvat ja uusia, "maattomia" jäseniä ei oteta. Lisäksi seurojen ampumaradat ovat vähenemässä, kun eivät ylitä tiukentuneita lupaehtoja.

Kolmas ja loppupeleissä tärkein metsästyksen lopettava tekijä on puupeltojen avohakkuut ja nurinkyntäminen. Metsästäjä-lehti 2/2018 on tästä tehnyt jutun. Olen odottanut. Puiden ylikaatamisen myötä metsästys tehokkaasti ja nopeasti vähenee.

Luonnon monimuotoisuuden nopean vähenemisen, ahneuden ja riistakantojen kestävän verotuksen väärinymmärtämisen  myötä, mutta erityisesti metsästysalueiden nopean vähenemisen myötä, joka ei tuota riistaa, eikä mahdollista metsästystä, on nykymuotoinen metsästyskulttuuri Suomessa katoamassa. Nopeammin kuin ymmärrämmekään.

Monien mielestä kokonaisuus on hieno.
Saamme metsästyksen loppumaan epäeettisenä, saamme ruutiaseet pois suomalaisista pirteistä ja saamme Suomen parturoitua puupelloista teollisuutemme käyttöön ja sitä kautta myös bkt:n käyttöön muutamiksi vuosiksi. Kaikkille siis jotain hyvää.

Kuvassa modernin hirven laidunaluetta. Ken Suomessa liikkuu, näitä näkee. Enemmän ja enemmän. Oravatkin jalkamiehiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti