keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

GINA HASPEL

Olen suomettunut jossain määrin, Lappeenrannan suuntaan. Pakko. Nyt, kun Elonkehä ajaa nykykuosista Savitaipaletta alas. Luonto saa pienen pienen mahdollisuuden. En ole suomettunut Yhdysvaltain suuntaan, en Moskovankaan, en Kiinan.

Suuri osa FB-ystävistäni, kuvainnollisesti Risto E. J. Penttilän johdolla, ovat suomettuneita Yhdysvaltojen jalkojen juureen. Sanonko mitä. En sano.

Yhdysvallat mädättää loputkin länsimaiset arvot. Heillä on kuin onkin jatkumoa. Guantanamon, kaikkien lakien ulkopuolella olevan epäinhimillisen vankileirin, kidutuskeskusten, joista tunnetuin, Al Ghraib, kidutuksen ja kaiken muun pahan kautta Yhdysvallat on päätynyt valitsemaan keskeisimmäksi tiedustelujohtajakseen kiduttajan. Maailmanvalta on tuhoutumassa. Mätänemässä sisältäpäin.

Maa, jonka tankkeja ja hävittäjäkoneita odotamme jälleen harjoittelemaan maahamme, on monen suomalaisen varauksettoman ihailun kohde. Luulen, että johtuu tiedonpuutteesta. Oikean tiedon, ei simpsontiedon puutteesta.

Minä en halua amerikkalaisia sotavoimia Suomeen. Enkä Natoakaa. Ne, jotka haluavat, ovat Suomen vihollisia ja hyväksyvät välillisesti mm. kidutuksen. Mieleeni nousee Nürnbergin oikeudenkäynti ja syyllisyyden määritelmä ja julmuuksien hiljainen hyväksyntä hyväksymällä järjestelmä, joka sallii julmuudet.

Gina Haspel on saatava rikoksistaan ihmiskuntaa vastaan vastaamaan teoistaan kansainvälisen tuomioistuimen eteen. Mitä tekee J. Sipilä? T. Soini? Juovat rukousteetä.
https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/mar/16/gina-haspel-cia-torture-vincent-warren

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti