keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

HAAVOITTUMATTOMUUDEN ILLUUSIO ja viidakon tähtöset

Aamukahvin jälkeen heureka vivutti kirjoittamaan itselleni. Elämän läpitunkevan otsikkon kautta. Jaan teille.

Haavoittumattomuuden illuusio. Havaintoharha omasta itsestä. Parhaimmillaan taikuutta omasta itsestä itselle itse tehtynä. 

Ehjä peilikuva, ihmisen toiminnallisuuden alusta, on vain illuusio. Illuusio tasapainosta ja eheydestä. Särkyessään ne katoavat. Tilalle viekastelee epävarmuus, lamaantuminen ja sairastuminen.

Yhä useammin haavoittumattomuuden illuusio menee tuhannen säpäleiksi päässä. Bitcoin katoaa, ihmissuhteet katoavat, vuoret edessämme kasvavat, tai katoavat, tsunamin jälkeinen kuviteltu uintiretki laudankappale rakkaana avomerellä aiheuttaa paniikkikohtauksen auringonlaskun aikaan merellä, tai lauman muut elukat määrittävät paikkamme  yhteisössä tahtomattamme, vaikka meille polkumme ensi metreistä on tietoisuuteemme isketty omien kykyjemme määrittävän paikkamme ja tasapainotilamme. Ristiriita räjäyttää haavoittumattomuutemme illuusion.

Aiemmin ja aikojen aamussa haavoituminen ja sairastuminen johtaessaan kuolemaan veivät illuusion kuolemattomuudesta mennessään. Vain legendat ja sekundat jäivät elämään. 

Pudottuani jäiden läpi rantaveteen viime viikolla, tiesin puhtaasti säilyttäväni illuusioni haavoittumattomuudestani kevätjäillä. Olin varautunut epäonnistumiseen. Oleellista onkin illuusion elinvoimaasuudelle tutut käsitteet; puskista ja nurkan takaa. Märillä vaatteilla ajamani mahdollinen kolari, joka olisi johtanut neliraajahalvaukseen, olisi rikkonut haavoittumattomuuden illuusioni loppuiäkseni. Mahdollisesti. Minähän olen loistava kuski, itselleni.

Se miksi kirjoitan tällaista potaskaa on aktuaalinen pelkoni. Viidakon tähtösten kolmas tuotantokausi alkaa tänään klo 2100 Subilla. Pelkään vahingossa surfailevani subille. Väärään aikaan. Tiedän haavoittumattomuuteni illuusioni silloin pakenevan minusta ja joudun turvautumaan terapeuttiin. Terveeksi minut voi julistaa vasta sitten, kun terapeuttini mielestä olen saanut takaisin haavoittumattomuuden illuusion. Riitäisikö aikani huolimattomuuteni seurauksen hoitamiseen? 
Viidakon tähtösiä minun on jatkossakin varottava vakavana uhkana terveydelleni.

Kerrottuani ajatukseni myös sinulle haavoittumattomuuden illuusiosta, ymmärrätte, etten voi laittaa tähän luonnotonta botoxsilikonibarbihollywood-kuvaa kolmannen tuotantokauden viidakon tähtösistä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti