torstai 24. huhtikuuta 2014

ISOJA PÄÄN MÄÄRIÄ

Maailmalla on monta uhkaa. Yhteistä niille kaikille on suora ja välitön yhteys jokaiseen elolliseen olioon. Vaarallisimpiin uhkiin maapallon 4 miljardin vuoden historiassa on totuttu ja valheellisesti sopeuduttu. Olankohautuksilla kuitataan ilmastonmuutos, ympäristön elinkelvottomuuden edistäminen, atomisota, ihmispopulaation hallitsematon kasvu, ruokatuotannon väheneminen, robotisaation sosioekonominen asemoimattomuus, fossiilisten energianlähteiden ehtyminen ennen korvaavien käyttöönottoa. Ja monta muuta. Miksi?

Vastaus on yksikertaisuudessaan helppo. Ihminen nisäkäslajina torjuu uhkat monelta osin välinpitämättömyydellä turvatakseen ahdistuksen ja paineen sairastuttavuuden, sekä tarpeettoman energian kulutuksen. Ironista tässä on se, että 200.000 vuoden aikana ihmiseen sisäänrakennettu mekanismi ei näe luottelemissani uhkissa välittömiä toimenpiteitä aiheuttavia reaktioita. Ihminen pääsääntöisesti toimii hyvällä teholla vasta ahdistettuna nurkaan. Positiivisuuden airuet sen sijaan sopeuttavat jo tehokkaasti etsimällä jo hienoja ja fantastisia elementtejä mm. Suomen lämpenevästä ilmastokehityksestä.

Hitto, en aikonut tässä tekopyhästi, taas kerran, tuota listaa ääneen lukea, vaan päästin tarkoituksella lipsahtamaan. Viikkolistalleni on kertynyt muutama  ymmyrkäisyyttäni lisäävä artikkeli. Niitä on ihan satasella esiteltävä.

Helsingin Sanomissa, muistaakseni 19.4., Tuula Heine ( johtava tutkija Kelan tutkimusosastolta ) ja Maria Joutsenvirta ( vastuullisen liiketoiminnan tutkija Aalto-yliopistossa ) väittävät, että TALOUSKASVUN ja HYVINVOINNIN vahva yhteys on Suomessa hiipunut jo kolmekymmentä vuotta sitten.



Loputtomaksi pitkittyvä talouskriisi on ajanut yli puoli vuosisataa toimineen hyvinvointimallin taloudelliseen ja poliittiseen kriisiin. Tähän liittyen Suomessa ollaan vasta alkutaipaleella sen ymmärtämisessä  miltä hyvinvointivaltio näyttää kasvusta luopumisen jälkeen. Toisaalta kasvu on törmännyt ekologisiin rajoihin: luonnon monimuotoisuus heikentyy, ilmastonmuutos etenee ja luonnonvarat hupenevat.

Artikkeli pitäisi löytyä tästä: http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Hyvinvointi+pit%C3%A4%C3%A4+kytke%C3%A4+irti+talouskasvun+ihanteesta/a1397799390618


Toinen merkittävä juttu löytyi myös tänään.
Yhdysvaltain viestintäkomission FCC:n puheenjohtaja Tom Wheeler aikoo esittää internetin puolueettomuuden hautaamista ja nopeiden kaistojen varaamista niille joilla on varaa maksaa. Wheeler siis esittää, että lankaverkkojen ( kupari, valokuitu ) kautta tietoliikennettä välittävät operaattorit voisivat maksua vastaan suosia niitä yrityksiä, jotka ovat halukkaita maksamaan nopeista kaistoista.



Tässä ei olla taikomassa mummon vasuun onnellisia munia, vaan internetin vapauden kaikkinainen rajoittaminen on linjassa systemaattisesta NWO:n ( uusi maailman järjestys ) luomisessa. Tai sitten on kyse amerikkaisesta pilleri-idiotismista.

Artikkelin pitäisi löytyä tästä: http://www.itviikko.fi/uutiset/2014/04/24/internetin-puolueettomuus-myydaan-eniten-maksavalle/20145775/7



Tietokoneviruksia tehdään, koska niitä valmistamalla saadaan maksusekki. Rahaa.
Noin viikossa koneeseeni virtasi, yhdestä tietoturva-aukosta 185 modernia virusta ilman, että tietoturvaohjelmani niitä havaitsi. Se on nyt vaihdettu toiseen, jos se nyt mitään auttaa. Itse monissa yhteyksissä jo aiemmin epäilin jotain ihmeellistä koneellani tapahtuvan. Fyysiset oireet alkoivat vihdoin näkymään eri softien käynnistysohjelmien toimimatttomuutena, ulkoisten kovalevyjen huonona toimintana, outoina skripteinä, outoina ilmoituksina mm. blogin kirjoitusalustan eri osioissa ja joidenkin tiedostojen kelpaamattomuutena eräisiin pilvipalveluihin.

Kone oli asiantuntijan toimesta formatoitava ja tiettyjä backuppeja en enää voi käyttää uudelleen tartunnan vuoksi. En olisi uskonut, ellen omin silmin olisi tilannetta nähnyt.

24.4.2014
Arto Bäcklund




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti