maanantai 7. huhtikuuta 2014

RY. JONKA JÄTIN TAAKSENI

Sain eilen eräältä Pro Kuolimon hallituksen jäseneltä sähköpostin, jossa hän kertoo, että yhdistyksen kotisivut ( www.prokuolimo.fi ) on siivottu ja osio "Keskustelu" on poistettu. Kyseisessä osiossa kaikilla oli mahdollisuus osallistua Kuolimon ekologista tilaa ja sitä sivuaviin keskusteluaiheisiin.
Poistoa perusteltiin lyhyesti mahdollisella haitalla kunnan markkinoinnissa. Samalla kerrottiin, että keskustelua voi toistaiseksi jatkaa yhdistyksen Facebook-sivuilla, sillä niitä ei ole vielä ehditty siivota.
Poiston yhteydessä laittamani linkki pilvipalvelussa ylläpitämääni tietopankkiin ( vesi, jätevesi, vesilainsäädäntö ) häipyi.

Koska em. keskustelupalsatalla ei ollut mitään muiden kirjoittamia kritiikillisiä tekstejä, kohdistui palstan poistaminen suoraan minuun. Alla vastauskirjeeni poistosta ilmoittaneelle henkilölle. Minulle sananvapauden kannalta asialla on laajempaakin, oleellista merkitystä. Minut tuntevat tietävät, että olen tällaisissa asioissa täydellisen paksunahkainen. Ja kerrankin tiedän olevani osapuilleen oikeassa.

Katson tällä kirjoituksella eronneeni Pro Kuolimo ry:stä.

Ensimmäisessä kappaleessa tekemiini kahteen kysymykseen en saanut vastausta.



Terve  _ _ _ _ _ !


Pro Kuolimon hallitus tekee niin kuin hyväksi katsoo. Mielestäni huono päätös! Mikä oli hallituksen perustelu päätökselle? Oliko päätös yksimielinen?

Kansalaisten mielipiteen ilmaisulle on kyllä tänä päivänä runsaasti foorumeita. Niin tässäkin tapauksessa.

Ei näytä tuo herra Putinkaan saaneen keskustelua loppumaan kansalaisiltaan, niiltä, jotka kritisoivat Venäjän ihmisoikeuspolitiikkaa, ympäristöpolitiikkaa, tai vaikkapa sotapolitiikkaa. Eikä median hiljentäminen ole sen maan kilpeä kirkastanut. Ei se onnistu täälläkään, pikku jutuissakaan. Meillä sentään on kohtuullinen sanavapaus. "Keskustelun eliminoimista", niin pienistä kuin vähän suuremmistakin asioista, on historiamme esimerkkejä pullollaan. Ne kaikki ovat päättyneet onnettomasti ja seuraukset ovat poikkeuksetta kääntyneet "keskustelunrajoittajia" vastaan.

Mielipiteeni on, että Pro Kuolimon tapaista liikettä ei saa valjastaa minkään intressipiirin talutushihnaan. Ei esimerkiksi puhtaan Kuolimon kuntamarkkinointiin tekemällä siitä hajuton ja mauton. Päin vastoin, riippumaton Pro Kuolimo kertoo ihmisille, mahdollisille uusillekin kuntalaisille, että täällä pyritään aidosti Kuolimoa suojelemaan. Jos mielipiteitä / keskustelua ei suvaita, se kertoo ainakin minulle, että sellainen liike tulee näivettymään, joka johonkin suuntaan "kiusallisen" keskustelun haluaa poistaa ja vaimentaa.

Tulee muistaa, että keskustelupastalla ihmiset, minäkin, esitämme omia näkemyksiämme, emme Pro Kuolimon. Ja kuinka idioottimaisia tahansa. Eivät ihmiset tyhmiä ole. Ja varmaankin kirjoittavat sitten vastikkeen, että olipa tyhmä kirjoitus, jos oli. Ja aina jonkun mielestä on. Näin se mennee muualla.

Henkilöön kohdistuvat kunnianloukkaukset moderaattori voi poistaa, mutta jos sellaisia yleensäkään keskustelupalstoilla kirjoitetaan, niin kirjoittaja vastaa. En ole sellaisia Pro Kuolimo sivuilla nähnyt. Sinnehän sitä paitsi voi kirjoitaa vaikkapa Äiti Teresa pilven reunalta ja sanoa, että me kaikki yhdessä ja erikseen olemme pro Kuolimo. Se paljon puhuttu kansanliike.

_ _ _ _ _ _, valitan, että ehdin maksaa tämän vuoden jäsenmaksun, sillä en voi olla mukana Pro Kuolimossa millään tasolla, päin vastoin, kun yritetään näinkin keskustelua vaimentaa. Tästähän se saattaa vain yltyä ja sitä kautta tulee pahasti omaan nilkkaan.

Tulen julkisuudessa ihmettelemään keskustelupalstan poiston mielekkyyttä. Kansalaisliikkeen eräs tärkein elementti on keskustelu. Itse jatkan sitä nyt entistä innokkaammin.


Yst. terv.
Arto


Lisäys 9.4.2014
Asiallista kuntakritiikkiä Savitaipaleen kuntaa kohtaa. Vrt. Parikkalan jätevesiratkaisut. Katso linkki myös kirjoituksesta "Jätevettä 2" Ja voi voi, jokainen päätelköön tekeekö vertailua Pro Kuolimo ry. vai joku muu. Pro Kuolimon pitäisi reagoida juuri tällaisiin asioihin. Vaan ei. Ei jää ikävä yhdistystä.
http://yle.fi/uutiset/lietteesta_tuhkaa_ja_tyopaikkoja__uudesta_tekniikasta_povataan_vientituotetta/7179137
               

7.4.2014
Arto Bäcklund

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti